(VIDEO) ĆORIĆ I KARLOVIĆ PROŠLI U DRUGO KOLO! ‘Doktor Ivo’ odigrao maratonski meč, Borna ekspresno gotov

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska ima još dvoje tenisača u drugom kolu prvog Grand Slama sezone. Hrvatski tenisači Borna Ćorić i Ivo Karlović plasirali su se u utorak u sljedeću fazu Australian Opena nakon što su u prvom kolu eliminirali svoje suparnike Belgijanca Stevea Darcisa i Poljaka Huberta Hurkacza.

Ivo Karlović je u prvom kolu sa 6-7 (5/7), 7-6 (7/5), 7-6 (7/3), 7-6 (7/5) svladao Poljaka Huberta Hurkacza nakon tri sata i 10 minuta igre. U vrlo izjednačenom meču u kojem je svaki set odlučen kroz tie break svaki je tenisač izgubio tek po jedan svoj servis.

Karlović je servirao 39 aseva i bio je bolji na prvom servisu od Poljaka, dok je na drugom servisu bolji bio poljski tenisač. Karlović je imao više neprisiljenih pogrešaka, čak 49, dok ih je Poljak napravio 20. O izjednačenosti u ovom meču goviri činjenica da je hravstki tenisač na kraju realizirao 152 poena, a Poljak samo jedan manje.

U drugom kolu Karlovića čeka osmi nositelj Japanac Kei Nishikori s kojim je do sada igrao pet puta i tri puta izgubio.




Borna Ćorić je imao lakši meč, on je sa 6-1, 6-4, 6-4 svladao Belgijanca Stevea Darcisa, 321. na ATP ljestvici, poslije dva sata igre. Ćorić u meču nije izgubio ni jedan svoj servis, a suparniku ih je uzeo četiri i servirao je 16 aseva, a Belgijanac 11.

(FOTO) PRELIJEPA VODITELJICA ARENE SPORT U BIKINIJU NA SEJŠELIMA

Ćorića, u drugom kolu čeka Mađar Marton Fuscovics, 38. tenisač svijeta i to će također biti njihov prvi međusobni okršaj.




U drugo kolo su se dan ranije plasirali i Donna Vekić. Petra Martić i Marin Čilić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.