U četvrtom dvoboju Čilića i Južnija, Rus ponovno odnio pobjedu

Autor: hina

Čiliću je ovo bio osmi nastup u finalu nekog ATP turnira, ali je ostao na pet naslova. Ove godine mu je ovo bio treći finalni nastup i prvi poraz.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio osvojiti ATP turnir u Muenchenu, bolji od njega je u finalu bio Rus Mihail Južni sa 6-3, 4-6, 6-4 nakon dva sata i 50 minuta igre.

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Čilića i Južnija i četvrta pobjeda Južnija.

Čiliću je ovo bio osmi nastup u finalu nekog ATP turnira, ali je ostao na pet naslova. Ove godine mu je ovo bio treći finalni nastup i prvi poraz.

Južni je trijumfom u Munechenu osvojio svoj šesti ATP turnir u karijeri. Ovo mu je bio treći nastup u finalu u Muenchenu i prva pobjeda.

Čilić je loše otvorio susret dozvolivši Južniju da mu oduzme servis i povede sa 3-0. Rus je bio daleko bolji igrač sve do svog vodstva od 5-3, u svoja prva tri servis-gema izgubio je tek pet poena, dok je Čilić morao spašavati još čak šest prilika za “break”, od toga pet kod zaostatka 1-4, te jednu kod 2-5 koja je ujedno bila i set-lopta.

U posljednjoj igri prvoga seta stigao je nagovještaj preokreta iako je Južni uspio osvojiti taj gem, a samim time i prvi set. Napokon se počelo igrati nakon njegova servisa, a Čilić je u izmjenama s osnovne linije nekoliko puta izravno poentirao sjajnim forhendima. Ipak, nije iskoristio niti jednu od dvije izborene “break-lopte”, pa je Južni nakon velike borbe priveo set kraju realiziravši ukupno osmu set-loptu.

Razdoblje Čilićeve dominacije nastavilo se i na početku drugoga seta kada je osvojio prva tri gema. No, uslijedio je novi pad jer je u sljedeće tri igre osvojio tek dva poena i dozvolio Južniju da izjednači na 3-3.




Ipak, Čilić je uspio poravnati na 1-1 u setovima i to zahvaljujući velikom poklonu Južnija u desetoj igri drugoga seta. Naime, Rus je na set-loptu našega igrača odlično pripremio napad da bi potom lagani smeš poslao u mrežu.

Do rezultata 3-3 u trećem setu oba su igrača držala svoj početni udarac, a Čilić je bio taj koji je više prijetio. Kod vodstva 2-1 imao je i jednu “break-loptu” koju nije iskoristio, dok je kod rezultata 3-2 za Čilića Južni osvojio gem na svoj servis tek nakon nekoliko izjednačenja.

Nažalost, ključnim se pokazao sedmi gem kada je Čilić odigrao nekoliko loših poena i izgubio servis na nuli. Južni u posljednja dva svoja servis-gema nije dozvolio Čiliću niti da mu zaprijeti, te je osvojio svoj šesti turnir u karijeri.




FINALE:

Mihail Južni (Rus/2) – MARIN ČILIĆ (HRV/1) 6-3, 4-6, 6-4

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.