Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

‘TKO ZNA BI LI SE DOGODILO OVO ZLATO, DA NIJE BILO KORONE!’ ‘Poseban je osjećaj igrati za Hrvatsku!’

Autor: P. V.

Zlatni heroji hrvatskog tenisa vratili su se u Zagreb. Doduše, trojica, jer je Ivan Dodig produžio do SAD-a…

“Hvala vam svima što se došli na ovaj doček. Mnogo nam znači što ste ovdje jer to podiže vrijednost našim medaljama. Bila mi je ogromna čast što mogu predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama, i to po četvrti put. U finalu smo izgubili, no to nam je finale svima bilo uživanje.”, rekao je Marin Čilić po dolasku u zagrebačku zračnu luku.

Ponosan je bio Mate Pavić:
“Nadam se da možemo nastaviti kako smo i započeli. Marine, ti i Dodig zaslužili ste ovu medalju. To je spektakularan uspjeh za hrvatski tenis i možemo se samo nadati da ćemo takav podvig ponoviti.”

‘Nismo svjesni ovog uspjeha’

Zagrepčanin Nikola Mektić također ne krije zajedništvo.

“Bili smo jako sretni kada smo saznali da ćemo igrati zajedno u finalu. Nama je bila još i veća motivacija kad smo saznali da ćemo igrati protiv njih, znali smo da moramo dati sve od sebe.”

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“Iskreno, nismo još niti svjesni ovog uspjeha… nakon finala imali smo dosta obaveza, sada smo i dugo putovali, ma nismo mi još toga svjesni. Poseban je osjećaj igrati za Hrvatsku, ali barem meni osobno ostat će velika uspomena.”, zaključio je Mate Pavić.

Pavića je novinar upitao kakve bi im bile šanse da su se OI održale godinu dana prije:




“Haha, izvrsno pitanje! Možda bi nam šanse bile puno manje da nije ovakva situacija s koronom, možda ne bismo imali ovih šest mjeseci za uigravanje. Ali, budući da smo obojica kvalitetni igrači, vjerujem da bismo svakako imali šanse.”

 

 




Autor:P. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.