FOTO: Instagram

TENISKA SENZACIJA: Djevojka od 15 godina srušila rekord Lučić-Baroni

Autor: Željka Orešković

Nitko se nije nadao sa će stići ovako daleko

Marta Kostjuk 15-godišnja je Ukrajinka i prava senzacija na Australian Openu. Ona je pozivnicu dobila kao prošlogodišnja pobjednica juniorskog turnira, a trenutno je 521. igračica svijeta i nitko nije ni pomislio da bi mogla proći u treće kolo prvog Grand Slama sezone.

Inače, njezin trener je Ivan Ljubičić, a pobijedila je Oliviju Rogowaku 6-3, 7-5 i tako postala najmlađa tenisačica u trećem kolu Grand Slama od Mirjane Lučić-Baroni koja je 1997. godine nosila tu titulu.

Ukrajinka je i najmlađa igračica na Grand Slama u posljednjih 13 godina, odnosno od Bugarke Sesil Karatančeve, a dio priprema za Australian Open odradila je u Zagrebu. Čini se da pobjedu može pripisati i tome što je igrala na poznatom terenu.

Ovdje sam igrala finale juniorskog Australian Opena i znala sam što me čeka. Mislim da će me opet staviti na veliki teren, a ja ću pokušati ponovo igrati svoj najbolji tenis”, kazala je 15-godišnjakinja, koja će u trećem kolu igrati s četvrtom nositeljicom, Elinom Svitolinom.

Kostjuk je dosad zaradila 5500 eura, a za dvije pobjede na Australian Openu dobit će 90.000 eura

“Znam kako ću to potrošiti. Prvo ću svojima nešto kupiti jer imam veliku obitelj, a onda ću i sebi nešto priuštiti”, otkrila je Ukrajinka.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.