Foto: Goran Sebelic/CROPIX/ilustracija

U obiteljskom razgovoru Hrvatskoj otela Jadran: ‘Vidiš li, rođače, lijepo srpsko more’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Sezona kupanja je, po svemu sudeći, završena, a nakon razdoblja iza glavnog dijela turističke sezone, zbrajaju se rezultati koji su za Hrvatsku iz godine u godinu jako bitni – s oslanjanjem na ljepote Jadrana za privlačenje gostiju. Od hrvatskog osamostaljenja, priča se ponavlja, a turizam na hrvatskom Jadranu bio je važan i za vrijeme bivše Jugoslavije, s dolaskom ljudi od kojih su neki svojatali hrvatsku obalu.

Jedan takav primjer je iz svoje obiteljske priče imao Luka Znaor, čovjek s bogatim iskustvom u tenisu u različitim ulogama, ali preko obitelji, i s jednom nogometnom poveznicom s obzirom na to da mu je rođakinja Mirjana uplovila u brak s bivšim srpskim nogometašem Stanislavom Karasijem, koji je bio i reprezentativac Jugoslavije, a kasnije se posvetio trenerskoj karijeri.


Znaor je za Večernji list govorio o tom dijelu svoje obiteljske priče, a njezin dio su i rođačke veze njegove obitelji s Veljkom Kadijevićem, bivšim generalom JNA u vrijeme agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu. Rođakinja Mirjana je Veljkova kći, a kako je u Jugoslaviji sve više ‘kuhalo’, nije ostalo idilično.

Veza je pukla

Veze su pukle, a kako je sam ispričao, Luka Znaor nije mogao preko jednog istupa svoje rođakinje Mirjane. Kako je rekao, odnosi su nakon toga postali – nikakvi.

“Istina je, moja baka po majci i Veljkova majka rođene su sestre, Hrvatice, a s mojom rođakinjom Mirjanom, koja se udala za Stanislava Karasija, prekinuo sam svaki kontakt nakon jednog razgovora u Marušićima pokraj Omiša 1986. godine”, kazao je Znaor za Večernji list.

“Kod rođaka smo gledali jednu nogometnu utakmicu reprezentacije bivše države, a u poluvremenu smo izašli na balkon, gledali more, Brač, prekrasan pogled. I kaže u jednom trenutku Mirjana: ‘Vidiš li, rođače, lepo srpsko more'”, sjetio se Luka Znaor riječi rođakinje.
Nije preko njih prešao tek tako.

Pogledajte objavu hrvatskih navijača za koju u Zvezdi kažu da je poziv na linč

“Imao sam 33 godine i dvoje djece, ali bio sam preneražen: ispala mi je Coca-Cola iz ruku i rasula se u tisuću komada… Što ćete, rodbinu ne možemo birati”, dodao je Znaor kako je u trenutku svojatanja hrvatskog Jadrana izgubio mir.

Puklo je u tom trenutku, a kako se prisjetio Hrvat s bogatim iskustvom u tenisu, odnosi su se nakon tog razgovora raspali, do te mjere da su ostali u fazi potpunog zahlađenja.
Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.