Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

SRPSKI PORTALI: ‘SRAMNI NAPAD NA ĐOKOVIĆA’ O ovom se priča prije Hrvatske

Autor: I.K.

Novak Đoković sutra će voditi Srbiju u susretu s Hrvatskom u polufinalu Davis Cupa, a prije borbe za finale koja će se odviti u Madridu, u srpskim medijima ne piše se samo o tom ogledu, nego i o priči koja se već dugo vrti oko prvog tenisača svijeta.

Ona je povezana s pitanjem hoće li Đoković igrati na Australian Openu. Za to treba biti cijepljen protiv koronavirusa, takva su pravila, a u slučaju prvog na svijetu, nema odgovora ispunjava li Đoković uvjete za nastup na prvom Grand Slam turniru u godini.

O tome se već dugo govori i piše u svjetskim medijima, a jedan tekst objavljen u Australiji izazvao je puno bure u Srbiji. ‘Skandalozan napad’ i ‘sramni napad’ – stoji u naslovima na nizu srpskih portala, a povod je stav novinara Willa Swantona koji se o prvom tenisaču svijeta izjasnio na portalu The Australian.

Oštar napad na Đokovića

Swanton se osvrnuo na neizvjesnost koja se vrti oko Đokovićevog nastupa na Australian Openu, a u Srbiji su osobito skrenuli pozornost na ton kojim se piše o prvom tenisaču svijeta. Tekst na australskom portalu na podrugljiv način govori o tome hoće li prvi srpski i svjetski reket moći igrati u Melbourneu, sa zaključkom da će se to ipak dogoditi jer će, po mišljenju australskog novinara, Đoković ipak popustiti i ispuniti uvjet za nastup.

Kako ističe Swanton, njegovo je mišljenje da će svjetski broj jedan biti u akciji u Melbourne Parku, gdje bi tražio svoj 10. naslov na Australian Openu.

Poseban motiv

Australski novinar je u svojem tekstu u kojem se podrugljivo razračunava s Đokovićem napisao i da će prvi na svijetu pokleknuti zbog toga što traži ulazak u povijest. Može doći do 21. naslova na Grand Slam turnirima u velikoj karijeri, čime bi se na prvom mjestu vječne ljestvice najboljih u toj kategoriji odvojio od svojih rivala Rogera Federera i Rafaela Nadala, s kojima je sada izjednačen na vrhu.

‘Ako Đoković izdaleka bude gledao kako Nadal podiže svoj 21. pokal, mogao bi zbog toga zažaliti do kraja života’, napisao je Swanton u tekstu na portalu The Australian.




Autor:I.K.