fbpx
Foto: A.K./ATAImages/PIXSELL

SRBIJA U DRAMI DO HRVATSKE: Ovo su izdržali, igra se veliki dvoboj za finale!

Autor: I.K.

Hrvatska će se sresti sa Srbijom u polufinalu Davis Cupa! Srpski tenisači izborili su polufinalni nastup prolaskom četvrtfinala protiv Kazahstana, s 2-1 na završnom turniru u Madridu, uz odluku pobjedom Nikole Ćaćića i Novaka Đokovića u meču parova.

Srpska kombinacija slavila je sa 6:2, 2:6, 6:3 protiv kazahstanskog para Andrej Golubev/Aleksandr Nedovjesov.

Pobjedom s Ćaćićem, Đoković je zaključio još jedan uspješni nastup za Srbiju. Prije nego je slavio u meču parova, prvi tenisač svijeta došao je do pobjede i u svojem singlu, čime je ‘namjestio’ odlučujući meč za prolazak dalje.


Bez problema protiv Kazahstanca

U susretu prvih igrača reprezentacija, svjetski broj jedan donio je Srbiji prvi bod u četvrtfinalu sa 6:3, 6:4 protiv Aleksandra Bublika.

Kazahstanu je na početku susreta veselje donio Mihail Kukuškin, sa 7:6(5), 4:6, 7:6(11) protiv Miomira Kecmanovića u meču koji je trajao više od tri sata.

Borba za finale u petak

Polufinalni susret Hrvatske i Srbije igra se u petak. Početak je u 16 sati.

Pobjednik će proći u nedjeljno finale, a ono osim borbe za naslov donosi i osiguranje nastupa na završnom turniru Davis Cupa u sljedećoj sezoni. Svoje mjesto među najboljih 16 reprezentacija svijeta će s ovogodišnjeg završnog turnira izboriti samo finalisti, a svi ostali morat će u kvalifikacije.

Autor:I.K.