Foto: Damir Krajac/CROPIX

SPLIT U ŽALOSTI, PREMINUO VELIKI SPORTSKI ZALJUBLJENIK: Srce ostalo vezano za legendarne terene, gradio i akademsku karijeru

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Tužne vijesti dolaze iz Splita. Nakon borbe s teškom bolešću, u 66. godini preminuo je Hrvoje Kačer, veliki sportski zaljubljenik i teniski dužnosnik, koji je godinama bio vezan uz terene legendarnih Firula kao predsjednik Teniskog kluba Split 1950.

U sportskim vodama, Hrvoje Kačer je svoju strast pokazivao vodeći splitski klub, a s omiljenim sportom bio je vezan i u izdavaštvu, kao autor knjige Dalmatinski tenis u neovisnoj Hrvatskoj.

Kačer je gradio i akademsku karijeru. Bio je dugogodišnji profesor na splitskom Pravnom fakultetu, a svoje dvije strasti povezao je i kao autor, pišući o sportskom pravu.

Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Hrvoje Kačer je na splitskom Pravnom fakultetu godinama  vodio katedru za građansko pravo, a iz razdoblja dok je vodio splitski teniski klub, godinama je bio i u sudskoj borbi zbog optužbi za financijsku štetu nanesenu klubu s Firula.

Nakon sudske borbe, bio je pravomoćno oslobođen, kako je preklani približila Slobodna Dalmacija, odlukom Vrhovnog suda uz objašnjenje da je slučaj otišao u zastaru nakon što se odlučivalo o tužbama u sudskom sporu.

Na Facebooku, od preminulog Hrvoja Kačera oprostila se njegova supruga Blanka.

“Bio je poseban, veseo, mudar, snažan, znao je voljeti. Hrabro se borio i nikada nije rekao da ga boli, da mu je teško. Klinički je umro 3. rujna prošle godine i ispregovarao je s Bogom još četiri mjeseca punih ljubavi. I onda je morao otići k Njemu. Otišao je mirno, spokojno, pun ljubavi”, napisala je objavljujući tužnu vijest, a približila je Slobodna Dalmacija.
Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.