PIXABAY

Sofia Kenin nova je pobjednica Australian Opena u Melbourneu

Autor: Andrija Kačić Karlin

Američka 21-godišnja tenisačica Sofia Kenin nova je pobjednica Australian Opena u Melbourneu, gdje je u subotnjem finalu odigranom u Rod Laver Areni svladala 26-godišnju Španjolku Garbine Muguruzu sa 4-6, 6-2, 6-2 nakon dva sata i tri minute igre.

Kenin je rođena u Moskvi, a već kao 7-godišnjakinja je izjavila kako je cilj postati pobjednicom na Grand Slam turniru, što je u subotu i ostvarila u Melbourne Parku.

Muguruza je u prvom setu iskoristila nervozan početak i pogreške američke tenisačice te došla do prednosti 4-2. Kenin je u sedmom gemu spasila 0-40 i došla do 4-4, ali je Španjolka osvojila sljedeća dva gema i došla na jedan set od osvajanja trećeg Grand Slam trofeja.

No, Kenin je u ostatku meča prestala promašivati i u preostala dva seta napravila samo osam neforsiranih pogrešaka, dok ih je Muguruza napravila čak 28 i skupo platila dvostruke pogreške. Kenin je prelomila meč, kad je u petom gemu trećeg seta spasila 0-40 te nizom od četiri osvojena gema stigla do najveće pobjede u karijeri, postavši osma različita pobjednica na posljednjih 12 Grand Slam turnira.

Za najveći trijumf u karijeri u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima Kenin je zaradila 4,12 milijuna australskih dolara. Garbine Muguruza je osvojila 2,065 milijuna australskih dolara za svoj drugi poraz u četvrtom finalu. Bila je pobjednica u Parizu 2016. i u Wimbledonu 2017., gdje je izgubila finale 2015.

Kenin će na novoj WTA ljestvici osvanuti na 7. mjestu i biti najbolje rangirana američka tenisačica, dok će se Muguruza vratiti među 20 najboljih na svijetu i od ponedjeljka biti 16. igračica svijeta.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.