Foto: GuliverImage/REUTERS/Jaimi Joy

SENZACIJA AUSTRALIAN OPENA ‘RASLA’ U HRVATSKOJ! Posebna veza traje, evo zašto obožava i Olivera

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Na ovogodišnjem ženskom turniru Australian Opena, nema većeg iznenađenja od onog koji je priredila tenisačica s jakom hrvatskom poveznicom, u dijelu priče o igračkom rastu koji je vodio jako daleko, do sadašnjeg velikog uspjeha u Melbourne Parku.

Donna Vekić više nije u ždrijebu, posljednja hrvatska predstavnica doživjela je četvrtfinalni poraz od Bjeloruskinje Arine Sabalenke, a bjeloruskoj igračici, petoj na svijetu, u polufinalu će na putu biti Poljakinja Magda Linette, koja je dio svojeg igračkog rasta prošla u Hrvatskoj.

Linette je ranije na popravcima u svojoj igri radila s hrvatskim trenerom Izom Žunićem, sada glavnu riječ ima Britanac Mark Gellard, međutim, jedna veza još uvijek traje. Odnosi se na suradnju s Matkom Jelčićem, stručnjakom za kondicijsku pripremu, s kojim posao traje i dalje, još otkako je radila sa Žunićem.

Hrvatska ‘ruka’ puno donijela

Na putu kojim Poljakinja ide u Melbourneu, Jelčić nije uz nju, no ovaj stručnjak za kondiciju iz Splita još uvijek je povezan s karijerom koju gradi Linette. Plodovi se vide na velikom turniru, a tu je i trag koji je ostavio raniji trener Žunić.

Zajedno su radili i na splitskim terenima, a taj boravak ostavio je trag na 30-godišnjoj Poljakinji, koja je na Australian Open došla kao 45. tenisačica svijeta. Sada je čeka veliki skok, s osiguranim pomakom na najmanje 22. mjesto WTA ljestvice, a može i do boljeg plasmana, ovisno o raspletu polufinala.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Magda Linette (@magdalinette)

Radilo se ozbiljno, a dio priče sa Splitom je i onaj opuštajući, kako je za Slobodnu Dalmaciju otkrio kondicijski trener Matko Jelčić.




Otkrio je da je Linette zavoljela Split, drag joj je postao i Oliver, voli i Daleku Obalu, ali i hrvatsku hranu, otoke, ritam u kojem se živi opušteno, a naučila je i jezik.

Svojedobno, svoju ljubav prema hrvatskoj obali približila je i jednom fotografijom uz more, objavljenom na Instagramu, iz ljetnih mjeseci otprije tri godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Magda Linette (@magdalinette)

Poljakinja sada uživa u australskom ljetu, a ondje je u završnom kvartetu u ženskom ždrijebu u društvu Sabalenke koja će joj biti iduća protivnica te s dvije vlasnice naslova na Grand Slam turnirima, velikom Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom i lanjskom pobjednicom Wimbledona Jelenom Ribakinom, rođenom Ruskinjom koja igra pod kazahstanskom zastavom.

Linette je u tom kvartetu glavno iznenađenje, a nada se da još nije rekla svoju zadnju u Melbourneu…

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.