Raspoloženi Raonic ubojitim servisima pobijedio Murraya u tri seta

Autor: Totalsport

Britanski tenisač Andy Murray, pobjednik ovogodišnjeg US Opena, neće igrati u finalu ATP turnira u Tokiju. Krivac za to je Kanađanin Milos Raonic koji je pobijedio u polufinalu 6-3, 6-7(5), 7-6(4).

Meč je trajao dva sata i 45 minuta, a kod vodstva 6-5 u trećem setu, i na servis suparnika, Murray je propustio dvije meč-lopte. Propustio je treći igrač na svijetu i čak 4-1 u trećem setu. Nakon svega je pao pred naletima gromovitog servera Raonica koji je drugu meč-loptu iskoristio servis-winnerom. Recimo da je u četvrtinalu Raonic pobijedio Tipsarevića spasivši jednu meč-loptu.

Ovo je bilo treći put u 2012. godini da su međusobno igrala ova dvojica tenisača, a Raonic je dobio drugi put. Murray je bio bolji samo na US Openu.

Ukupno je Raonic osvojio šest poena više (114-108) u meču, te je tri puta oduzimao servis suparnika (Murray samo jednom).

U finalu će Raonic igrati protiv domaćeg asa Keija Nishikorija koji je vrlo lako pobijedio Cipranina Marcosa Baghdatisa sa 6-2, 6-2. Raonic (15. na svijetu) je dosad osvojio tri ATP turnira u karijeri, a Nishikori (17. na svijetu) jedan.

ATP Tokio, polufinale:

Raonic (6) – Murray (1) 6-3, 6-7(5), 7-6(4)

Nishikori (8) – Baghdatis 6-2, 6-2




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.