PRVA TENISAČICA SVIJETA ŠOKIRALA ODLUKOM! Srpskom treneru dala otkaz nakon što su uzeli dva Grand Slama

Autor: Bruno Herljević

Japanska tenisačica, Naomi Osaka, osvojila je lanjski US Open, a novu je godinu otvorila prvim mjestom na Australian Openu. Japanka je time postala prva tenisačica svijeta, a onda je šokirala svijet prekidom suradnje s čovjekom koji ju je, praktički, stvorio.

Srpski trener Saša Bajin, jedan je od najzaslužnijih za to što je 21-godišnja Japanka postala najbolja na svijetu i pomalo iznenađuje činjenica da su raskinuli suradnju niti mjesec dana nakon osvajanja Grand Slama.

“Pozdrav svima, neću više raditi sa Sašom. Hvala mu na radu i želim mu sve najbolje u budućnosti”, kratko je objavila prva tenisačica svijeta.

“Hvala, Naomi! Ne želim ti ništa manje od najboljeg, kao i do sada. Kakva je samo ovo avantura bila! Hvala ti što si dopustila da budem dio toga”, bio je to oproštajni odgovor srpskog trenera.

Osaka je pod Bajinom postala prva tenisačica još od Serene Williams 2015. godine koja je osvojila dva Grand Slama zaredom i najmlađa još od Martine Hingis 1998. godine koja je to uspjela.

Legednarna američka tenisačica, Lindsay Davenport, izenenađena je ovom odlukom.

“Ovo je šok. Pa ona je upravo osvojila dva Grand Slama. Počeli su surađivati 2017. godine i od tada je Osaka samo napredovala. Ovo mi je jako iznenađujuće, posebno ako se pogledaju Naomini rezultati”, rekla je Amerikanka.




Treba reći kako je Bajin dogurao Osaku sa 70. pozicije do prvog mjesta u malo više od godinu dana.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.