Foto: GuliverImage/AP Photo/Leslie Priest, File

PREMINUO VELIKI TENISAČ: Osvajao je najveće naslove, a onda šokirao sa samo 25

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Tužne vijesti dolaze nam iz svijeta tenisa, kada je došla vijest kako je preminuo Dick Savitt, osvajač dva Grand Slam naslova, u 95. godini života

Savitt je svoj najveći uspjeh ostvario je 1951. godine kada je osvojio dvije Grand Slam titule, prvo Australian open, a zatim i Wimbledon.

Igrao je i u četvrtfinalu Roland Garrosa i dva puta u polufinalu US Opena, a onda se 1952. godine, u trenutku kada je pobijedio na američkom nacionalnom prvenstvu, neočekivano povukao, sa samo 25 godina.

Član kuće slavnih

Savitt je od 1976. godine član Međunarodne kuće slavnih, a nikada nije decidirano objasnio zašto se povukao sa samo 25 godina, iako je godinu ranije bio drugi tenisač svijeta. Spominjalo se nezadovoljstvo koje je imao u statusu u reprezentaciji, kod tadašnjeg izbornika koji ga je gurao u drugi plan.

Foto:AP Photo/H.B. Littell/Gučiverimage

Poslije teniske karijere Dick Savitt se posvetio privatnom poslu.




Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.