Foto: Ilustracija/Pexels

PREMINULA LEGENDA, ŽIVIO JE SPORT POLA STOLJEĆA! Odlazak velikog predsjednika, s njime je raslo čudo

Autor: I.K.

Dr. Marijan Magdić, ugledni liječnik i sportski djelatnik, preminuo je u Ogulinu u 76. godini. Tužna vijest stigla je ovog tjedna, a najviše je pogodila sportsku scenu kraja u kojem je Magdić živio i radio.

Ugledni ogulinski otorinolaringolog je u sportu proveo čak 60 godina, od 1961. do smrti. Počeci su se dogodili u dresu NK-a Jedinstvo u Ogulinu, a nakon toga, Magdić je dio svoje seniorske nogometne karijere proveo igrajući za NK Mrežnicu.

U nogometu je kasnije ostao kao klupski dužnosnik i liječnik, a uoči početka ’90-ih i hrvatskog osamostaljenja, započeo je teniski dužnosnički put u kojem je Magdić u Ogulinu također ostavio veliki trag.

Više od tri desetljeća na čelu kluba

S uglednim liječnikom na dužnosti predsjednika kluba, TK Ogulin je kroz godine rastao, a danas je s niz igrača i igračica koji dolaze i razvijaju se među najistaknutijima u Hrvatskoj.

Ogulin teniski nije rastao samo sa svojim igračima i igračicama, već i s infrastrukturom čiji je glavni dio tamošnja sportska ljepotica, moderna dvorana koja ugošćuje treninge profesionalnih tenisača i onih koji tek dolaze. Pored toga, domaćin je i hrvatskim i međunarodnim natjecanjima.

Veliki rast kroz godine donio priznanja

S velikim rezultatima koji su sve češći i s dvoranom koja je lokalno i hrvatsko sportsko čudo, vjerojatno i najbolja isključivo teniska u zemlji, veliki sportski dužnosnik koji nas je napustio zaslužio je i niz priznanja.

Nagrade su prvo dolazile zbog puta u nogometu, a potom i zbog ogulinskih teniskih uspjeha koji traju.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.