Photo by Koji Watanabe/Getty Images

PLIŠKOVA ZAUSTAVILA VEKIĆ: Hrvatica se dobro borila, ali nije uspjela

Autor: Hina

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u svoje sedmo finale na WTA turnirima, jer je 22-godišnju Osječanku u polufinalu Toray Pan Pacific Openu u Tokiju zaustavila osma tenisačica svijeta, Čehinja Karolina Pliškova, svladavši ju sa 6-2, 4-6, 6-3 nakon dva sata i četiri minute dvoboja visoke kvalitativne razine.

Bio je to drugi službeni dvoboj Vekić i Pliškove i druga pobjeda češke tenisačice koja je slavila i prije četiri godine u meksičkom Monterreyu. Dvije godine prije Vekić i Pliškova igrale su u kvalifikacijama US Opena, gdje je bolja bila naša tenisačica, ali taj meč ne ulazi u službenu statistiku međusobnih dvoboja.

Čehinja je do svog 21. finala u karijeri, u kojem će se boriti za svoj 11. WTA trofej, stigla zahvaljujući odličnom ulasku u meč i odličnoj završnici. Naime, Pliškova je vodila 6-2, 3-1 prije nego što je Vekić krenula u preokret. Osječanka je nanizala četiri gema i došla do servisa za drugi set. Nije iskoristila set-loptu i dopustila je Pliškovoj da dođe do ‘breaka’, ali joj je istom mjerom uzvratila u sljedećem gemu i tako izborila odlučujući set.

U njemu je Pliškova bila vrlo čvrsta i igrala gotovo bez pogreške. Vekić je propustila jednu ‘break-loptu’ za vodstvo 2-0 te nakon toga izgubila servis. Donna je činila sve kako bi došla do novog preokreta, ali nije uspjela iskoristiti jednu ‘break-loptu’ za izjednačenje na 3-3 i drugu za 4-4. U devetom gemu je Pliškova došla do 0-40, tri povezane meč-lopte, od kojih je Vekić spasila dvije, ali ne i treću te tako ostala bez prilike da se još jednom ove godine nađe u finalu, nakon što je nadomak svom trećem naslovu bila u Washingtonu, gdje ju je u neizvjesnom meču za naslov pobijedila Ruskinja Svjetlana Kuznjecova.

Zahvaljujući proboju do polufinala u Tokiju, Osječanka će se u ponedjeljak naći na 40. mjestu pojedinačne WTA ljestvice, dok će Pliškova imati priliku stići do sedmog mjesta, uspije li u finalu svladati tenisačicu koja ga trenutačno drži, domaću tenisku heroinu Naomi Osaku, koja je u trebala samo 70 minuta za polufinalnu pobjedu 6-2, 6-3 protiv Talijanke Camile Giorgi.

Aktualna pobjednica US Opena nastavila je svoj pobjednički niz u Tokiju, gdje u tri dvoboja nije izgubila set, za razliku od Karoline Pliškove koja je u sva tri meča do pobjeda stizala u tri seta i nakon više od dva sata igre.

WTA Tokio – polufinale




Naomi Osaka (Jap/3) – Camila Giorgi (Ita) 6-2, 6-3

Karolina Pliškova (Češ/4) – DONNA VEKIĆ (HRV) 6-2, 4-6, 6-3




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.