FOTO: WTA Tennis

Petra iskoristila greške protivnice i izborila drugo kolo

Autor: Matija Majdak

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 14.) trebala je jedan sat i 50 minuta za pobjedu nad 20-godišnjom Ruskinjom Varvarom Gračevom (WTA – 101.), kojom je se plasirala u 2. kolo WTA turnira u Pragu.

Martić će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja dvije Čehinje, Kristyne Pliškove (WTA – 69.) i 15-godišnje juniorke Linde Fruhvirtove (WTA – 820.) koji je u ponedjeljak prekinut pri vodstvu Pliškove 3:2 u prvom setu.

Najbolja hrvatska tenisačica je protiv 20-godišnje Ruskinje dobro počela meč, napravila ‘break’ u trećem gemu i tu prednost držala do desetog gema kad je servirala za osvajanje prvog seta. Međutim, Petra je ostala bez poena pa je prvi set odlučen u tie-breaku. Tu je do izražaja došlo iskustvo 29-godišnje Dućanke, koja je iskoristila sve pogreške svoje suparnice i lakoćom osvojila odlučujući gem sa 7:2.

Priča je donekle ponovljena i u drugom set. Martić je ponovno prva došla do breaka, povela 3:0, ali je u petom gemu izgubila servis iako je imala 40-0 i još dvije prednosti. Ipak, već u sljedećem gemu hrvatska tenisačica je ponovno oduzela servis Gračevoj koja novu priliku za povratak nije dobila.

Nakon jednog sata i 50 minuta igre Martić je u svom debiju na praškom turniru došla do pobjede 7:6 (2), 6:3, iskoristivši brojne pogreške svoje suparnice koja je na svom drugom servisu osvojila tek pet od 21 poena (24 %). Martić je imala 74 % realizacije prvog servisa i 53 % uspješnosti na drugom.

ŠTO ĆE REĆI TATA: Svi su primijetili prekratke hlačice, ali i zločestu ruku njezina dečka!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.