Photo: Koji Watanabe/Getty Images

NOVI PAD MARINA ČILIĆA! Dok svijet ide naprijed, on se nezaustavljivo gubi u suprotnom smjeru

Autor: HINA

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić ostao je na 14. mjestu najnovije ATP ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak dok je Marin Čilić pao tri mjesta na 18. poziciju.

Ivo Karlović je napredovao tri mjesta do 80. pozicije, Viktor Galović je pao jedno mjesto na 199. poziciju, dok je Nno Serdarušić popravio svoj prošlotjedni ranking za jedno mjesto i sada je 295. tenisač svijeta.

Na vrhu ljestvice nema promjena. Prvi je uvjerljivo srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjoac Rafael Nadal, a treći je Švicarac Roger Federer koji je u nedjelju osvojio rekordni deseti naslov u Halleu.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica na najnovijoj WTA ljestvici je Donna Vekić koja je kao i prošli tjedan na 22. mjestu, dok je Petra Martić, zahvaljujući dobrom nastupu na turniru u Birminghamu stigla do polufinala, napredovala jedno mjesto do 24. pozicije

Tereza Mrdeža je pala tri mjesta, na 198. poziciju, Jana Fett jednu i sada je 328. tenisačica svijeta, dok je Tena Lukas pala tri mjesta do 341. pozicije.

Na vrhu ljestvice je došlo do promjene. Prvo mjesto je preuzela Australka Ashleigh Barty koja je ovaj vikend osvojila turnir u Birminghamu, a Japanka Naomi Osaka je pala na drugo mjesto. Treće mjesto i ovaj tjedan drži Čehinja Karolina Pliškova.




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.