FOTO: Facebook

NOVA VLADARICA TENISKIH TERENA: Upoznajte prekrasnu Sloane Stephens – ima doista čudesnu životnu priču!

Autor: Željka Orešković

Kada je imala 11 godina njezinoj majci rekli su da bude sretna ako Sloane dospije do druge divizije.

Sloane Stephens nova je teniska zvijezda, još donedavno ona je bila 957. tenisačica svijeta, a sada je demolirala protivnicu i osvojila US Open, svoj prvi Grand Slam. Početkom godine, u siječnju, ova 24-godišnja tenisačica ležala je u bolničkom krevetu nakon operacije stopala. Kako je i sama kazala, da joj je netko tada kazao da će osvojiti svoj prvi US Open, rekla bi mu da nema šanse.

 

Nakon nevjerojatnog uspjeha Sloane su prozvali “Baby Serena”, a njezina fotografija, na kojoj je prvi puta vidjela cifru koju je osvojila, obišla je svijet. Sa sigurnošću se može reći da Stephens ovo nije očekivala, pogotovo ne nakon 11 mjeseci izbivanja s teniskih terena.

Happy Sunday! ? . @sloanestephens ?

A post shared by The Young Empire (@theyoungempire_) on




 

Ova ljepotica s teniskih terena tim sportom se počela baviti s 9 godina, a dvije godine kasnije njezinoj majci rekli su da bude sretna ako Sloane dospije do druge divizije. Stephens dolazi iz sportske obitelji, njezin otac profesionalno se bavio američkim nogometom, a poginuo je 2009. godine u automobilskoj nesreći, prije samog početka US Opena. Njezina majka, pak, bila je plivačica na bostonskom sveučilištu, a sport nije zaobišao ni njezinog mlađeg brata koji se bavi bejzbolom i američkim nogometom srednjoj školi Notre Dame u Los Angelesu.

New York, New York




A post shared by Sloane Stephens (@sloanestephens) on

 

Stučnjaci ističu kako je njezina kondicija njezin najjači adut na terenu, a uz to ima i ubojit zamah. Pored sportskog talenta, Sloane krasi i zavidna ljepota, te zarazan osmjeh. Tamnoputa ljepotica uz sve to je i dalje nevjerojatno skromna, a čini se da je izgled pokupila od majke za koju bismo prije rekli da joj je vršnjakinja.

My sweet mama ?

A post shared by Sloane Stephens (@sloanestephens) on

 

U finalu US Opena igrala je protiv svoje dobre prijateljice Madison Keys, a obje djevojke kazale su kako im je iznimno drago što se se našle na suprotnim stranama mreže. Keys je priznala da je loše igrala, ali rivalstva između ove dvije djevojke nema. Nakon završetka meča zagrlile su se preko mreže, te zajedno sjele uz teren, čestitale si i plakale.

So happy for my friend @sloanestephens today. Hope we have many more of these days in the future ??

A post shared by Madison Keys (@madisonkeys) on

 

Sloane Stephens za pobjedu na US Openu dobila je 3,7 milijuna dolara, dok je njezina protivnica Madison Keys dobila upola manje. Osim toga, Sloane je prva američka tenisačica od 1998. godine i pobjede Lindsay Davenport, koja je osvojila US Open, a da se ne zove Venus ili Serena Williams.

Coming for you, New York

A post shared by Sloane Stephens (@sloanestephens) on

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.