Imago/Guliver Image

NADAL JE GOTOV, JEDINO GA DRŽI RIVALSTVO SA SRBINOM! Rafa ne može više, ali utrka s Đokovićem tjera ga da trpi bolove

Autor: Ivan Lukač

Rafael Nadal ispao je u drugom kolu Austrlian opena. Branitelj naslova je načet ozljedama, a još jedna ga je zadesila tijekom meča pa je 65. igrač svijeta McDonald to iskoristio i slavio s 3:0.

Nije ovo prvi put da Nadal ispada u ranoj fazi Grand slama. 2016. također u Autsraliji u prvom kolu kući ga je poslao sunarodnjak Verdasco. Najčešće je na Wimbledonu zao ispadati već u prvom tjednu, ali sve je to bio loš dan.

Nadal je ispao jer je bo nemoćan. Bio je ozlijeđen, ali već je duže vrijeme ozlijeđen. Zbog toga je propustio Tokio, predao Kyrgiosu polufinale Wimbledona, blijedo je izgledao na US openu gdje se dogurao do osmine finala, a oda ga je Tiafoe relativno lako pobijedio.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rafa Nadal (@rafaelnadal)




“Umoran sam i frustriran jer sam se oporavljao veći dio svoje karijere. Ali uvijek sam to prihvaćao. Ne mogu reći da nisam psihički slomljen jer bih lagao. Izgubio sam i tu se nema što više dodati, mogu samo čestitati suparniku” rekao je rekorder po broju Grand slamova.

Federer je bio veći rival, a sada je ostao Đoković

Prošle godine došao je na Australian open nakon dužeg oporavka. Izgledao je bolje, svježije i ne toliko daleko od onog najboljeg Nadala kojeg smo naviknuli gledati. Pokazao je i mentalnu snagu kada je u finalu preokrenuo 2:0 i na kraju s 3:2 slavio protiv Medvedeva.




Naravno imao je i sreće što nije bilo Đokovića pa je bilo malo lakše, ali ostaje šteta što nismo gledali taj teniski klasik još jednom jer očito nećemo ga ni ove godine vidjeti u Australiji. Na Wimbledonu je sve bilo spremno za njihovo finale osim zgloba Nadala zbog čije je ozlijede odlučio predati polufinale.

Roger Federer je Nadalov najveći rival. Njih dvojica gurali su jedan drugog godinama i samim time svim ljubiteljima tenisa pružili su brojne spektakle. Njegova mirovina sigurno je i Nadala navela na razmišljanje. Federer se zadnjih godina baš mučio s ozljedama, a igrao je samo Grand slamove. Bilo ga je teško gledati kako se muči koliko god lijepo izgledalo kada pogodi winner ili backhand.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Roger Federer (@rogerfederer)

Bez Federera i Nadal gubi motivaciju polagano. Jednio što ga još gura i do te granice boli je Novak Đoković. Svjestan je da je Đoković zdrav i spreman te da je od sve velike trojke Novak imao najmanje ozljeda od svih, a samim time Đoković je na dobrom putu da sruši Nadala koji ima 22 Grand slama.

Đoković izgleda zdravo očito je spreman i za razliku od Nadala rijetko pa gotovo nikad se ne muči u prvim kolima. Nadal je samo na iskustvo prošao prvo kolo gdje je Draper mu pružio odličan otpor, ali to je sada realnost velikog Nadala.

On više ne može. Već godinama se muči i igra i dalje samo zato jer želi bar probati doći do Grand slama kako bi malo otežao Đokoviću put do rekordera, ali problem je što ovaj lijevoručni majstor i sam u svojoj glavi zna da ne može više. Kao što je i Federer htio dušom i srcem, ali tijelo nije dalo. Želim da se varam, ali sam poprilično siguran da je ova sezona posljednji ples “kralja zemlje”.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rafael Nadal Fans (@rafaelnadalfans)

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.