Photo by Clive Brunskill/Getty Images

LEGENDARNI TENISAČ OTKRIO PRAVU ISTINU: ‘Krivo su me prenijeli, nikad nisam rekao da bih volio ubijati Srbe’

Autor: Dnevno.hr

Goran Ivanišević, bivši hrvatski tenisač i jedan od novih članova tima najboljeg tenisača na svijetu Novaka Đokovića, rekao je da nikad nije izjavio da bi ubijao Srbe.

Ivanišević je o svojim izjavama iz devedesetih godina, koje su posljednjih dana ponovo došle u žižu javnosti, rekao da nikada nikoga nije ubio niti je ikada ikoga mislio ubiti.

On je za dnevni list Politika rekao da je devedesetih na turnirima bio pod stalnom pratnjom policije i da nije mogao izlaziti iz hotelskih soba, a da je 1992. godine na meč u Adelaideu došlo “pet do deset srpskih navijača koji su mu prijetili s tribina da će ga ubiti, priklati i da su mu vrijeđali majku najgorim psovkama”.

Ivanišević kaže da su ga ti policajci tih dana, s obzirom na to da nije mogao nikamo izaći, pozvali na strelište, gdje oni vježbaju i da je s njima pucao u mete.

“Kasnije su novinari doznali da sam bio tamo i pitali me kako je bilo. Ja sam im rekao da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umjesto meta bili oni navijači s meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače, jer su me stvarno izludili vrijeđajući mene i psujući mi majku na najgori način”, objasnio je Ivanišević.

Dodaje da je tu izjavu dao u afektu, da su bila takva vemena i da nije bilo lako izdržati.

“Nije lako kad danima ne možeš izaći iz hotela, kada si pod velikim pritiskom. Poštujem sve, ali najviše volim i cijenim odakle dolazim. Nisam nikoga ubio, niti sam mislio nekoga ubiti”, ponovio je Ivanišević.

Govoreći o osudama u Srbiji zbog toga što ga je Đoković angažirao za trenera, Ivanišević je rekao da će i u Srbiji i u Hrvatskoj uvijek biti nezadovoljnih, ali da je njemu iznimna čast što ga je Novak Đoković pozvao.

“Zamislite da me je pozvao Real Madrid, a ja neću. Sport je velika moćna stvar koja povezuje sve. Novakov poziv veliko je priznanje meni i kao treneru i kao osobi”, istaknuo je Ivanišević.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.