Foto: Damir Krajac/CROPIX

KAKAV DAN ZA HRVATSKI TENIS: Mlada Petra Marčinko došla do velike titule, Hrvatska u jednom danu osvojila tri naslova

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Ranije ovog dana Borna Gojo  osvojio je svoj prvi ATP Challenger profesionalni naslov u Južnom Tirolu, ali tu dobre vijesti za hrvatski tenis nisu stale.

Ivan Dodig je u paru sa Krajicekom došao do naslova na ATP turniru u Baselu. Paru je ovo druga titula i treće finale u zadnja tri tjedna, a već ranije su osigurali nastup na završnom mastersu.

Treću hrvatsku titulu ovog dana osvojila je mlada nada 16-godišnja Petra Marčinko. Ona se mučila s ozljedama tijekom ljeta, ali sada je ponovno uhvatila formu i u francuskom Poitiersu osvojila ITF naslov s kojim je ušla među 200 najboljih na svijetu.

Veliki dan

Petra će od sutra biti 196. na svijetu, a osim trofeja i skoka među najbolje u džep je spremila 80 tisuća dolara. U finalnom susretu dobila i prvu nositeljicu i 105. tenisačicu svijeta Ysaline Bonaventure u 2 seta sa 6:3 7:6(2).

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli ᴄʀᴏᴀᴛɪᴀɴ ᴛᴇɴɴɪꜱ (@croatiantennis)

Dok smo od Dodiga navikli na titule nešto mlađim snagama ovo je veliki vjetar u leđa za nastavak rada. Goju uskoro čekaju Davis cup obaveze, a Petra polako završava godinu u kojoj je uzela juniorski AO i igrala seniorske turnire.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.