Photo: Koji Watanabe/Getty Images

IZBORNIK FRANKO ŠKUGOR REKAO VELIKU NOVOST: ‘Nedostajati će nam Marin Čilić’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Privremeni izbornik hrvatske teniske reprezentacije Franko Škugor večer uoči početka Davis Cupa smatra da će imati težak zadatak obraniti naslov pobjednika, posebno jer nema ozlijeđenog Marina Čilića, no rekao je kako vidi priliku u parovima.

“Ovo nije lak zadatak za mene. Nismo u savršenoj situaciji jer je Marin ozlijeđen a on nam je važan. No imamo mlade igrače s iskustvom igranja Davis Cupa, te je naša prilika u parovima“, rekao je Škugor u nedjelju na konferenciji za medije u Madridu.

On je prošli tjedan, neposredno pred početak Davis Cupa preuzeo reprezentaciju.

„Ja nisam opcija za budućnost, preuzeo sam ovo mjesto sada na Davis Cupu“, izjavio je.

Dosadašnji izbornik Željko Krajan, pod čijim je vodstvom Hrvatska osvojila naslov u Francuskoj, dobio je otkaz.

„Savez nije bio zadovoljan Željkovim radom tijekom čitave godine, ne samo vezano sada za Davis Cup, nego tijekom cijele godine pa su igrači donijeli odluku da ja preuzmem momčad“, rekao je Škugor.

Borna Ćorić, Borna Gojo, Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić pod njegovim će vodstvom igrati u ponedjeljak će nastupiti protiv Rusije, a u srijedu protiv domaćina Španjolske.




Nakon 119 godina Davis Cup je promijenio format pa će idući tjedan 18 reprezentacija igrati tjedan dana u madridskoj dvorani Caja Mágica (Čarobna kutija).

Škugor smatra da za Hrvatsku u cjelini novi format nije najbolje rješenje jer hrvatska publika neće moći gledati svoje igrače uživo.

„Mi u Hrvatskoj imamo samo jedan mali ATP turnir, nemamo priliku igrati pred svojom publikom pa ovo nije najsretnije rješenje. No igrači će imati više vremena za odmor tijekom godine“, rekao je. „Bit će još razgovora oko mogućih promjena u budućnosti“, zaključio je Škugor.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.