Ivo Karlović propušta Olimpijske igre!

Autor: Totalsport

Ivo Karlović ipak neće nastupiti na Olimpijskim igrama! Iako je putovao sa teniskom momčadi u London, ozljeda skočnog zloba još nije u potpunosti sanirana, a Karlović nije spreman na teže fizičke napore.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović, koji je unatoč ozljedi desnog skočnog zgloba jučer, 25. srpnja doputovao u London s velikom željom da nastupi na Olimpijskim igrama London 2012., propustit će olimpijski turnir.

Liječnička komisija Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Londonu u sastavu Boris Labar, Miroslav Smerdelj i Igor Borić pregledali su Karlovića nakon njegovog dolaska u Olimpijsko selo.

Pokazalo se da i nakon dosadašnje terapije u trajanju od tri tjedna Karlović nije sposoban za veći fizički napor.

– S obzirom na klinički i MR nalaz smatramo da gospodin Karlović nije sposoban za sportska opterećenja te se preporuča nastavak provođenja fizikalne terapije. Preporuča se kontrolni pregled za 2 do 3 tjedna. Do tada pošteda od svake sportske aktivnosti – zaključak je komisije.

– Iskreno sam se nadao nastupu, no rezonanca je pokazala da nema smisla riskirati pogoršanje ozljede. Tužan sam. Ipak su ovo Olimpijske igre. Prilika se pruža samo svake četiri godine – izjavio je Karlović.

– Izuzetno nam je žao što Ivo Karlović neće nastupiti. Cijenimo ga kao čovjeka i sportaša, a prije svega cijenimo to što je pokušao sve kako bi nastupio na Igrama. Ali liječnička je zadnja – rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Do ozljede skočnog zgloba došlo je 6. srpnja tijekom treninga pred nastup na ATP turniru u Umagu.




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.