Foto: Reuters

IVAN DODIG S POLAŠEKOM U POLUFINALU PAROVA

Autor: Andrija Kačić Karlin

Sjajne vijesti stižu iz Melbournea, čak i utješne nakon eliminiacije u pojedinačnoj konkurenciji Marina Čilića i Borne Ćorića. Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek izborili su nastup u polufinalu turnira muških parova na Australian Openu pobijedivši u četvrtfinalu Britanca Jonnyja O’Maru i Salvadorca Marcela Arevala s 6-3, 6-2.

Za hrvatskog reprezentativca će to biti drugi nastup u polufinalu na Australian Openu u konkurenciji muških parova nakon 2015., dok je Polašeku to prvo polufinale.

Za plasman u finale hrvatsko-slovački par igrat će protiv boljeg iz dvoboja Purcell/Saville – Gonzalez/Skupski.

Dodig se plasirao i u četvrtfinale mješovitih parova, s partnericom Tajvankom Latishom Chang svladao slovensko-francusku kombinaciju Klepač/Vasellin s 6-3, 4-6, 10-8. U četvrtfinalu je i Nikola Mektić koji je s Čehinjom Barborom Krejčikovom slavio protiv australsko-američke kombinacije Kyrgios/Anysimova s 4-6, 6-4, 10-8.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.