Isner i Mahut igraju najduži meč u povijesti, rezultat u petom setu 59-59!

Autor: hina

Niti nakon dva dana i ukupno deset sati igranja nismo saznali pobjednika prvog kola ovogodišnjeg Wimbledona. Amerikanac John Isner i Francuz Nicolas Mahut jednostavno ne odustaju.

Dvoboj prvoga kola Wimbledona između Amerikanca Johna Isnera i Francuza Nicolasa Mahuta postao je najduži u povijesti tenisa, a niti nakon dva dana i ukupno 10 sati igre pobjednik još nije poznat. Susret je prekinut u utorak kod rezultata 2-2 u setovima, a peti set je u srijedu prekinut kod rezultata 59-59!

Prva četiri seta trajala su dva sata i 54 minute, dok se peti set igrao više od sedam sati!

U svih dosadašnjih 118 igara u petom setu niti jedan igrač nije izgubio servis, a Isner i Mahut su oborili i rekorde po broju aseva. Isner ih je dosada postigao 98, a Mahut 94, dok je dosadašnji rekord držao naš Ivo karlović sa 78 aseva u davis Cup susretu protiv Radeka Štepaneka prošle godine.

Dosadašnji najduži meč odigrali su Francuzi Arnaud Clement i Fabrice Santoro, njihov meč u Roland Garrosu 2004. godine trajao je 6 sati i 33 minute.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.