Foto:instagramscreenshotnovakđoković

HRVATSKI ODVJETNIK SPAŠAVA ĐOKOVIĆA! Majka mu je s Krka: ‘Moji su iz Jugoslavije pobjegli preko granice’

Autor: G.I.Š.

Jedan od odvjetnika u timu koji brani Novaka Đokovića u Australiji je i djelomično “naše gore list” Nik Dragojlović, koji zajedno s još tri odvjetnika iz odvjetničkog ureda “Hall & Wilcox” uspio poništiti otkazivanje vize prvom reketu svijeta.

“Moj tata je bio srpske nacionalnosti, rođen i odrastao u Bosni. Moja mama je rođena na otoku Krku u Hrvatskoj. Upoznali su se 1957. godine, pobjegli su preko granice u Italiju, a potom u Australiju”, rekao je jednom prilikom Dragojlović.

Uz to što je vrhunski odvjetnik Dragojlović jako voli kuhanje što je on i sam naglasio, a jedno od omiljenih jela čiji je recept stavio u svoju kuharicu je ajvar.

Naslijedio od majke

Dragojlović je ljubav za kuhanjem naslijedio od majke koju smatra vrhunskom kuharicom.

“Tradicionalno je spremala jela od mesa, pa se borila da se prilagodi mojoj ishrani koja je uglavnom vegetarijanska. Ajvar je vegetarijanski recept koji  ide uz jela od mesa i povrća. Ajvar me podsjeća na tradicionalnu hranu koju sprema moja mama. Ona kuha po osjećaju, a ne po receptima. Nekoliko puta kada sam pokušao prepisati njen recept spektakularno sam promašio, tako da je ovaj recept približan njenom”, rekao je Dragojlović, koji je i iznio recept pripreme ajvara:

“Stavite paprike i patlidžane u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C 30-40 minuta dok povrće ne omekša, a kora ne pocrni. Prebacite u posudu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi. Ogulite paprike i patlidžan i bacite ljusku i sjemenke paprike. Grubo isjeckajte i stavite u blender. Dodajte bijeli luk i malo soli i papra (i čilija ili kajenskog papra, ako ga koristite) i obradite, postepeno dodajući maslinovo ulje i limunov sok dok smjesa ne postane gusta i kremasta. Ovo savršeno ide uz ćevapčiće”, otkrio je Dragojlović tajne majčine kuhinje.




Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.