Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

HRVATSKI JUNAK O PODCJENJIVANJU IZ SRBIJE ‘Ma vidio sam te izjave njihovog bivšeg izbornika, a mogu reći samo ovo…’

Autor: P.V.

Hrvati su naviknuli na najveće svjetske dosege i srebro sa Svjetskog prvenstva pomalo se i nedostojno dobro slavi ovih dana u Hrvatskoj, jer biti u finalu Davis Cupa za neke je države i – san snova.

A svoje je snove itekako realizirao Borna Gojo od kojeg očekujemo sljedeće sezone i eksploziju na Touru, da konačno ostvari plasman tamo gdje to i zaslužuje. U top 100, a to onda jamči i financijsku stabilnost.

Da je njegova stabilnost izuzetna, pokazao je nekoliko puta kad je rušio favorite, a napose u sudaru sa Srbijom, u “finalu prije finala” kad je pobijedio i pobjednika Umaga, Dušana Lajovića, stabilnog Top 50 igrača.

‘Najbolji kad se igra za Hrvatsku’

Nisu ga niti trznule provokacije iz Srbije. Njihov bivši dugogodišnji izbornik, Bogdan Obradović je dosta podcjenjivački govorio o cijeloj hrvatskoj reprezentaciji, u stilu “par im je super, ali Čilić više nije ‘taj’, on je poluraspadnut”…

“Vidjeli smo tu izjavu, ali tek poslije meča sa Srbijom. Mislim… uvijek imate pojedince koji pokušavaju nekako napraviti nešto od tog meča više nego što to je, ali mi smo svi momci koji se međusobno jako dobro poznajemo, poštujemo se, prijatelji smo, tako da me izjave tog lika uopće ne zanimaju.”, komentirao je tu izjavu za Sportske novosti.

Mario Ćužić/HTS

Hrvatskoj je to bilo treće finale u pet godina…

“Mi svi najbolje igramo kada nastupamo za našu državu. To je tako. Doista su ovo nevjerojatni rezultati kada vi pogledate da mi nemamo nikakve uvjete u Hrvatskoj za ikakav, baš ikakav napredak ili razvoj. Ljudi ne mogu ni shvatiti koliko je onda ovakvo što čudo. Tenis je treći najpopularniji sport na svijetu, a mi smo u njemu drugi. To treba poštovati, stvarno.”, dodao je.




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.