Photo by Clive Brunskill/Getty Images

ĐOKOVIĆ ZARADIO NESTVARNU CIFRU! Evo koliko je dolara stpao u džep osvajanjem Wimbledona

Autor: Bruno Herljević

Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer odigrali su jedan od najboljih mečeva, usudimo se reći, u novijoj povijesti tenisa. Nakon pet sati igre Srbin je slavio sa 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3) i došao do svog 16. Grand Slama, odnosno petog Wimbledona.

No, Đoković je London napustio s pozamašnom svotom novca. Iz godine u godinu nagradni fond Wimbledona raste, a pobjednik je ove godine dobio gotovo tri milijuna eura, odnosno, 2,983.748 milijuna američkih dolara.

Poraženi, Federer koji je propustio dvije meč-lopte, zaradio je milijun i pol eura manje, što je također impresivna svota.

Đoković je do sada u karijeru zaradio 130 milijuna dolara, dok je Federer, vjerovali ili ne, nešto “kraći” i inkasirao je oko 124 milijuna dolara.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.