ČILIĆ UOČI ĐOKOVIĆA: Bit će to veliki meč, nadam se da mogu u finale

Autor: I.K./Hina

Protiv Đokovića Čilić je dosada igrao 13 puta i svih 13 dvoboja dobio je srpski igrač.

Nakon što je u četvrtfinalu US Opena nakon četiri sata igre sa 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (3), 6-4 nadigrao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu, branitelj naslova pobjednika posljednjeg teniskog “grand slam” u sezoni Marin Čilić izjavio je kako se tijekom susreta osim s protivnikom borio i s teškim vremenskim uvjetima, te ozljedom gležnja koju je zadobio u dvoboju 4. kola.

“Danas je bilo jako teško igrati zbog visoke temperature, velike vlage, a imao sam i problema s gležnjem od prošlog meča protiv Chardyja, tako da je bilo puno stvari koje su igrale svoju ulogu. Bili smo četiri sata na terenu, tako da je meč bio težak fizički, a i psihički sam izdržao nevjerojatno dobro nakon četvrtog seta u kojem nisam iskoristio tri meč-lopte. Iako, u tim trenucima nisam napravio ništa krivo nego je Tsonga odigrao fenomenalno. Bio sam mentalno nevjerojatno spreman za borbu i danas je glava donijela pobjedu”, komentirao je Čilić svoj treći ulazak u polufinale nekog “grand slam” turnira u karijeri, nakon US Opena prošle godine i Australian Opena 2010.

Čilić je susret okončao sa 29 asova, a imao je 59 posto ubačenog prvog servisa i realizaciju od 78 posto nakon što bi pogodio prvi početni udarac. Posebno je dobro servirao u svoja posljednja dva servis-gema u kojima je pogodio pet asova.

“Cijeli peti set sam jako dobro servirao, u svoja zadnja dva servis-gema sam pronašao nekoliko odličnih servisa koji su mi donijeli jako značajne poene. No, tijekom gotovo čitavog meča imao sam malih problema sa servisom zbog gležnja i bandaže koju sam nosio. Nisam naviknut igrati s tim i bilo mi je dosta nelagodno igrati, ali pronašao sam prava rješenja u pravo vrijeme”, izjavio je Čilić, koji je najavio i svoj polufinalni nastup u petak protiv prvog igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića koji je u četvrtfinalu nadigrao Španjolca Feliciana Lopeza sa 6-1, 3-6, 6-3, 7-6 (2).

“Dobro će mi doći dva dana pauze za odmor i rekuperaciju, kako fizičku tako i psihičku. Ulazim u polufinale u velikom naletu iako sam igrao mnogo setova u zadnja tri meča. Imam veliku motivaciju i osjećam da moram igrati svoj najbolji tenis. Bit će to veliki meč i nadam se da sa sjajnom igrom mogu ući u finale”.

U posljednja tri dvoboja Čilić je odigrao 14 od maksimalnih 15 setova, u 3. kolu protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina i u četvrtfinalu protiv Tsonge igrao je po pet setova, te je svaki put na terenu proveo po četiri sata, dok je u 4. kolu Francuza Jeremyja Chardyja nadigrao u četiri seta.

Protiv Đokovića Čilić je dosada igrao 13 puta i svih 13 dvoboja dobio je srpski igrač. Na “grand slam” turnirima susretali su se četiri puta, posljednji dvoboj bio je prije samo dva mjeseca u četvrtfinalu Wimbledona u kojem je Đoković bio bolji sa 6-4, 6-4, 6-4. Najbliži pobjedi protiv Đokovića Čilić je bio upravo u četvrtfinalu Wimbledona, ali prošle godine kada je vodio sa 2-1 u setovima, ali je na kraju Srbin ipak slavio sa 6-1, 3-6, 6-7 (4), 6-2, 6-2. Na US Openu igrali su još davne 2008. godine kada je u 3. kolu Đoković bio uspješniji sa 6-7 (7), 7-5, 6-4, 7-6 (0).




Autor:I.K./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.