Čilić poražen u polufinalu Australian Opena

Autor: dnevno.hr

Zbog zamornih predhodnih mečeva Čilić je pokleknuo pred Murrayem.

Naš najbolji tenisač Marin Čilić poražen je u polufinalu Australian Opena od Škota Andya Murraya sa 3-1 ( 3-6, 6-4, 6-4, 6-2 ) u setovima. U meču, koji je trajao tri sata i 12 minuta, Murray je bio bolji tenisač i zasluženo je prošao u finale gdje ga čeka Roger Federer.

Nakon osvajanja Chennaija i pet ostvarenih pobjeda u Melbournu, Čilić jednostavno nije mogao pružiti veći otpor Škotu. Primjera radi, Murrayev put do polufinala trajao je osam sati kraće od Čilićevog, što se tijekom meča moglo i osjetiti.

Marin je dobro otvorio susret i nakon dva breaka poveo sa 1-0 u setovima. Iako rezultat sugerira drugačije, uvodni set nije bio ni najmanje lagan, jer je Čilić morao spasiti čak pet break lopti. Za više od toga nije imao snage. U petom gemu drugog seta Murray oduzima servis Čiliću i prednost drži do kraja. U trećem i četvrtom setu Murray je dva puta uzeo servis Čiliću, plasiravši se u finale. Do susreta s Čilićem, Škot nije izgubio niti jedan set. Bila je ovo četvrta pobjeda Murraya nad Čilićem, dok je naš tenisač slavio samo na US Openu prošle godine. Podsjetimo, Marin je ovim polufinalnom ostvario uspjeh karijere kad je riječ o Grand Slam turnirima i prvi put ušao u Top 10.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.