Fptp:twitterscreenshot

BIJELI SPORT OSTAO JE BEZ VELIKE PRVAKINJE: Preminula jedna od najvećih tenisačica svih vremena

Autor: G.I.Š.

Tužne vijesti za “Bijeli sport” dolaze iz Amerike, gdje je preminula jedna od velikanki tenisa, Darlene Hard u 86. godini života. Uzrok smrti nije poznat, priopćeno je samo kako je preminula poslije duge i teške bolesti.

Hard će ostati zapisana u analima tenisa kao osoba koja je osvojila čak 21 Grand Slam, većinu od njih u parovima, ali je bila jednako dobra i u singlu i u parovima, kako na terenu tako i u rankingu.

Imala je vrhunsku 1960. kada je osvojila Roland Garros i US Open, a godinu dana potom je još jednom pobijedila u New Yorku, dok u parovima te godine nije osvojila samo Australian open .

Primljena u kuću slavnih

Darlene Hard je u velikoj karijeri u tri navrata osvojila Roland Garrosa, četiri puta je osvojila Wimbledon u parovima, a čak šest puta US Openu isto u parovima.

Pet puta je osvajala Grand Slamove i u mješovitim parovima, što je ukupno 21 Grand Slam titula; tri u singlu,  13 u parovima i pet u mješovitim parovima.

Po završetku karijere radila je kao teniski trener, 1973. godine je primljena u tenisku Kuću slavnih, dok je od 1981. godine bila dio nastavnog kadra na fakultetu Južna Californije.




Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.