FOTO: Screenshot

AUSTRALIAN OPET PRIHVATIO NOVO PRAVILO! Grand Slam nakon ovog neće biti isti

Autor: Bruno Herljević

Prvi Grand Slam sezone Australian Open prihvatio je, kao i Wimbledon, uvođenje tiebreaka u posljednjem setu od sljedeće godine, izjavio je direktor turnira Craig Tiley.

Prema novim pravilima, koja se počinju provoditi na početku sljedeće godine na turniru u Melbourneu koji se održava od 14. do 27. siječnja, mečevi koji završe rezultatom 6-6 u posljednjem setu idu u tiebreak i pobjednik je onaj igrač koji stigne do deset poena i razlike od dva poena.

Wimbledon je već ranije u listopadu objavio kako će sljedeće godine svi mečevi ići u tiebreak ako rezultat bude 12-12 u zadnjem setu.

Ovakva odluka je posljedica ovogodišnjeg polufinala kojeg su Amerikanac John Isner i Južnoafrikanac Kevin Anderson pretvorili u maraton u zadnjem setu kojeg je na kraju dobio južnoafrički tenisač sa 26-24 nakon gotovo tri sata.

Ova odluka Australian Opena znači da svaki od četiri Grand Slam turnira ima drugačiji način odlučivanja zadnjeg seta.

Na US Openu igrači igraju tradicionalni tiebreak u zadnjem setu i pobjednik je onaj igrač koji prvi osvoji sedam poena i ima prednost od dva poena. Na Roland Garrosu nema tiebreaka u finalnom setu i mečevi se igraju dok igrač ne ostvari prednost od dva poena u zadnjem setu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.