ATP Moskva: Thomaz Bellucci zaustavio Karlovića u polufinalu

Autor: Totalsport

Bila je to prva pobjeda Belluccija nad Hrvatom u trećem njihovu meču, istaknimo kako ga je Karlović dvaput pobjeđivao tijekom 2008. godine.

Ivo Karlović zastao je u polufinalu ATP-ova turnira u Moskvi. Izgubio je nakon gotovo dvoiposatne borbe od Brazilca Thomaza Belluccija 6-7(5), 6-4, 6-4.

Brazilac je bio opasniji tenisač tijekom meča. Pri serviranju nije naročito zaostajao za 33-godišnjim Hrvatom (19-13 u asovima za Karlovića), dok je reternirao daleko bolje. U svakom je od triju setova dolazio do triju break-prilika.

Karlović ga je uspio odbiti samo u prvom, i to u devetom gemu, pri rezultatu 4-4. U tie-breaku koji je uslijedio Karlović je odigrao čudesnu bekhand-dijagonalu zabivši Brazilcu winner pri 5-5 rezultatu, nakon čega je uspješno odservirao za set.

U drugome, kao i trećem setu, Karlović je posustajao u ključnome, desetom gemu. Bellucci je to koristio i s dvama oduzetim servisima preokrenuo meč u svoju koristi dobivši oba seta 6-4.

Bila je to prva Brazilčeva pobjeda nad visokim Hrvatom u trećem njihovu meču. Karlović je dvaput pobjeđivao tijekom 2008. godine.

Ostvareni polufinale Kremlin Cupa najbolji je rezultat u posljednjih 18 mjeseci Karlovićeve karijere.

U finalu će Brazilac igrati protiv Talijana Andreasa Seppija, koji je u prvom polufinalu deklasirao Tunižanina Maleka Jazirija 6-3, 6-1.




ATP Moskva, polufinale:

Bellucci (4) – Karlović 6-7(5), 6-4, 6-4




Seppi (2) – Jaziri 6-3, 6-1

Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.