Photo by Clive Brunskill/Getty Images

ARGENTINA PREJAKA ZA HRVATE: Redom mečeve izgubili Čilić, Ćorić i par Dodig/Mektić

Autor: Andrija Kačić Karlin

Tenisači Argentine s maksimalnih su 3-0 pobijedili Hrvatsku u dvoboju 3. kola skupine E odigranom u srijedu u Sydneyju i izbacili naše tenisače iz četvrtfinala premijernog izdanja ATP kupa. Hrvatska je u posljednje kolo ušla kao vodeća reprezentacija skupine E i za plasman u četvrtfinale našim je tenisačima trebala samo jedna pobjeda, kako bi bili najbolja drugoplasirana momčad. Međutim, u tri meča su osvojili svega jedan set i oprostili se od daljnjeg natjecanja.

Prvo je Guido Pella pobijedio Marina Čilića sa 7-5, 6-3, potom je Diego Schwartzman bio bolji od Borne Ćorića sa 6-2, 6-2 i tako su Argentinici osigurali pobjedu i prvo mjesto koje im je donijelo četvrtfinalni dvoboj s Rusijom. Hrvatskoj je za plasman u četvrtfinale i dvoboj sa Španjolskom trebala pobjeda u paru, ali su Maximo Gonzalez i Andres Molteni svladali Ivana Dodiga i Nikolu Mektića sa 3-6, 6-3, 10-2.

Tako su se od drugoplasiranih reprezentacija u četvrtfinale plasirale Belgija i Kanada.

Četvrtfinalni parovi prvog izdanja ATP kupa su Australija – Velika Britanija (četvrtak, 0.10 sati), Argentina – Rusija (četvrtak, 7.30 sati), Srbija – Kanada (petak, 0.10 sati) i Španjolska – Belgija (petak, 7.30 sati). Svi dvoboji će biti odigrani u Ken Rosewall Areni u Sydneyju.

ATP kup, skupina E – 3. kolo
ARGENTINA – HRVATSKA 3-0
Guido Pella – Marin Čilić 7-5, 6-3
Diego Schwartzman – Borna Ćorić 6-2, 6-2
Maximo Gonzalez / Andres Molteni – Ivan Dodig / Nikola Mektić 3-6, 6-3, 10-

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.