Tardelli: Jako se bojim Hrvatske

Autor: Totalsport

Izbornik irske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni i njegov pomoćnik Marco Tardelli s velikim su respektom pričali o Hrvatskoj, tjedan dana prije međusobne utakmice dviju momčadi u 1. kolu skupine C Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini...

U razgovoru za irske medije u bazi reprezentacije u Montecatiniju talijanski su stručnjaci priznali da ih je strah sudara s izabranicima Slavena Bilića.

– Hrvatska je nepredvidiva jer razmislimo li o nacijama koje su proizašle iz Jugoslavije, a sada su neovisne, one žive svoj drugi život i vrlo su jake – kazao je Trapattoni, dok se Tardelli posebno osvrnuo na Luku Modrića koji je zbog viroze propustio subotnji pripremni dvoboj protiv Norveške (1-1).

– Već smo u prijateljskoj utakmici koju smo igrali protiv Hrvatske u Dublinu (lani u kolovozu, op. a.) vidjeli da se radi o vrlo dobroj momčadi. A Modrić je igrač koji pomalo nalikuje na Andreu Pirla, ali igra malo bliže golu od njega i vrlo je brz. Jako se bojim Hrvatske – poručio je Tardelli, ali i optimistično dodao: – Već sam smislio plan: odigramo neodlučeno protiv Hrvatske, pa nakon toga pobijedimo Španjolsku i Italiju i plasiramo se u četvrtfinale.

Trapattoni je, dakako, realniji kad su u pitanju favoriti skupine C.

– Španjolska je svjetski prvak, a u sastavu ima većinu igrača iz Real Madrida i Barcelone, dva najslavnija kluba u Europi. Španjolci su favoriti jer u svim linijama imaju nevjerojatne igrače. Italiju dobro poznajemo i unatoč svemu što se događalo posljednjih dana i porazu od Rusije, to je momčad koja uvijek postiže dobre rezultate. Talijani su kreativni i imaju igrače koji su naviknuti igrati na vrlo visokoj razini. Zato ne bih izvodio nikakve zaključke na temelju poraza od Rusa – zaključio je Trapattoni.

Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.