TAKO JE IGRAO NIKO KRANJČAR: HNS se prisjetio ključne pobjede Hrvatske na putu za SP

Autor: J.V.H.

Hrvatska je prije 15 godina u Sofiji igrala važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Bugarske. Nakon što su domaćini pokazali karakter u prvoj utakmici na Maksimiru, nadoknadivši rezultatski deficit od dva gola čime su stigli do boda u utrci za Svjetsko prvenstvo koje se 2006. godine igralo u Njemačkoj, Hrvatskoj je preostalo da ozbiljno shvati reprezentaciju koju je tada trenirao Hristo Stoičkov, nekoć član moćne Barcelone.

Vatrene je u Bugarskoj pred 35 tisuća navijača do pobjede vodio Zlako Kranjčar, a egzekutori su bili Marko Babić, Igor Tudor i Niko Kranjčar. Njegov je gol u 80. minuti kod rezultata 2:1 za Hrvatsku stavio točku na “i”, a Hrvatska se plasirala na natjecanje kao prva momčad skupine, ispred Švedske s kojom su bili bodovno poravnati, te unatoč lošijoj gol razlici, zahvaljujući dvjema pobjedama u međusobnim susretima.

 

LEGENDARNI TURSKI STRATEG ŽELI MANDŽUKIĆA: Ne krije očaranost Hrvatom

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.