Svjetska nogometna zvijezda fotografirala se s diktatorom Čečenije optuženim za genocid | Dnevno.hr

Svjetska nogometna zvijezda fotografirala se s diktatorom Čečenije optuženim za genocid

Autor:

Kako se reprezentacija Egipta priprema u Čečeniji tako je i Kadirov iskoristio tu činjenicu za fotografiranje sa svjetski popularnim nogometašom Liverpoola i Egipta

Mohamed Salah, proslavljeni napadač Egipta fotografirao se s diktatorom Čečenije, Ramzanom Kadirovom, Putinovim satelitom u toj nekad odmetnutoj ruskoj republici. Islamistički vođa danas je slijepi poslušnik Putina i nije tajna da je u Čečeniji zaveo diktaturu najoštrijeg tipa. Kadirov je čak i postao član Putinove strane Ujedinjena Rusija i dobio otvorene ovlasti za svoje torture, uveo je islamističke zakone za žene, a mnogi mu spotiču rješavanje političkih suparnika čak i ubojstvima. Stvari su otišle toliko daleko da je Međunarodni kazneni sud u Haagu optužio Kadirova za genocid nad homoseksualcima. Još nešto, sam uživa u mučenju protivnika režima.

Kako se reprezentacija Egipta priprema u Čečeniji tako je i Kadirov iskoristio tu činjenicu za fotografiranje sa svjetski popularnim nogometašom Liverpoola i Egipta. Egipćani su se odlučili pripremati u Groznom upravo zbog goleme muslimanske populacije u tom gradu. Makar su od udruga za zaštitu ljudskih prava savjetovani da to izbjegnu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.