Dnevno

SVI SE SPRDAJU S DINAMOVIM STADIONOM: ‘Ovo je najgori stadion, imate podršku UEFA-e da izgradite novi ‘

Autor: dnevno

“Maksimir je najgori stadion koji sam vidio u posljednje vrijeme, imate punu podršku Uefe za izgradnju novog”, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin na zagrebačkom stadionu. Dobio je i darove od Dinamovog predsjednika Mirka Barišića.

“Izvanredna prilika da pozdravimo gospodina Čeferina, ali i Davora Šukera, predsjednika HNS-a. Drago nam je da ćete biti gost na ovoj utakmici koja je za nas važna. Sve su važne, ali ova je za nas posebna. Vjerojatno znate dosta o Dinamu, klub ima preko 100 godina i osnovan je pod imenom ‘Građanski’, a to ime nosimo i danas u svojem imenu”, rekao je predsjednik Dinama, dok je poslije njega govorio Čeferin.

“Ne trebam pričati o Dinamu, vi ste sve rekli. Dinamo je napravio igrače koji su igrali u finalu SP-a i jednog koji je igrao u polufinalu. Svi znamo da klub dobro radi i proizvodi igrače, ali kad vidiš taj stadion, mislim da možda nema lošijeg stadiona na ovom nivou. Tako da probajte napraviti novi stadion jer bez dobre infrastrukture nema napretka u nogometu, imate moju podršku”, rekao je predsjednik UEFA-e.

Ovo je ocjena većine koja se može provjeriti jednostavnim izlaskom na ulicu i postavljanjem nimalo dvosmislenog pitanja o izgledu doma Dinamovih nogometaša. Jednako tako, prije početka utakmice čuo se i jedan otac koji je maloljetne sinove vodio na ogled između hrvatskog prvaka i Manchester Cityja, a čije je pitanje glasilo: “A što ako se istočna tribina sruši?”

Ni strani novinari nisu mogli ne prokomentirati izgleda Maksimira, s kojim su se zapravo sprdali cijelo vrijeme.

Prije nekoliko mjeseci dogodio se incident kada je pak otpao komad tribine. Nitko ništa ne poduzima po tom pitanju, a da je to veliki problem, uvjerili su se engleski novinari koji su došli zajedno s Manchester Cityjem na utakmicu šestog kola Lige prvaka, a svoje ‘oduševljenje’ podijelili su na twitteru.

Fred Caldeira bio je ‘zadivljen’ starosti Maksimira izgrađenog 1912. godine.




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.