Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

SVEĆENIK DOŠAO U BLAGOSLOV KOD PRVOLIGAŠA: Klubu koji je u velikoj krizi zaželio sreću u nastavku

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Uoči prve ovogodišnje službene utakmice na Rujevici, koja je zakazana za 12. veljače, kad stiže Gorica  u blagoslov kluba došao je  dominikanski svećenik Ivan Dominik Iličić (37).

“Blagosloviti igrače i ostale dionike nekog nogometnog kluba ne znači biti protiv drugih klubova. Isus nije za jedan klub na način da bi bio protiv drugih klubova nego mislim da mu je stalo da što više igrača, djelatnika i navijača budu otvoreni njegovom blagoslovu i da kroz sport promiču prije svega ljudske i kršćanske vrijednosti i ostvare primjer pravog zajedništva” započeo je svećenik na instagramu.

Zatim je nastavio: “Molimo u tom duhu za naše sportaše kojem god klubu pripadali, a osobito za naše drage Vatrene. Ne zaboravimo moliti za njih kao osobe i sada kada nema svjetskog prvenstva. Molimo i za navijače raznih klubova da prestane mržnja među njima.”

Težak nastavak

Za kraj se dotaknuo i čovjeka za kojeg želi da bude uzor igračima: “Kao uzor sam igračima predstavio dominikanskog blaženika Pier Giorgia Frassatija koji je i sam bio sportaš. Volio je skijati i planirati i životno geslo mu je bilo Verso l alto što znači prema vrhu, kako u sportu, planinarenje tako i u životu. Prema vrhu, prema nebu prema neprolaznim vrijednostima.”

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Ivan Dominik Iličić (@ivan_dominik_ilicic)

Što se tiče Rijeke ona je trenutačno je u relativno sigurnoj zoni, deset bodova od posljednje Gorice, ali i osam bodova daleko od četvrtog mjesta i potencijalnog plasmana u Europu.




Za vikend ih čeka Jadranski derbi protiv Hajduka na Poljudu.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.