Photo: Profimedia

SVE VIŠE PROBLEMA: Real s Modrićem pao u Ukrajini, domaći do velike pobjede

Autor: Ivor Krapac

Nakon poraza u španjolskom prvenstvu u domaćoj utakmici protiv Alavesa tijekom vikenda, Real Madrid doživio je još jedan udarac u razmaku od nekoliko dana, ovog puta u petom kolu Lige prvaka.

Gostujući u Ukrajini, Real je s 2:0 izgubio od Šahtara i našao se u teškoj poziciji u borbi za drugi krug.

Šahtar se ovom pobjedom bodovno izjednačio s Madriđanima na drugom mjestu, ali ukrajinski klub ima prednost zbog dvije pobjede u međusobnim utakmicama.

Realu će tako trebati pobjeda nad Borussijom Mönchengladbach u posljednjem kolu, a navijat će i za bod ili pobjedu Intera u gostima kod Borussije u večernjoj utakmici petog kola u ovoj skupini kako bi držao odluku o prolasku dalje u svojim rukama.

Real je u Ukrajini pao u rezultatski zaostatak nakon nešto više od pola sata, kada je za 1:0 za domaće zabio Brazilac Dentinho (57′). Na završnih 2:0 povisio je izraelski napadač Manor Solomon (83′).

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu u dresu Reala koji se nakon ove utakmice nalazi na trećoj poziciji u skupini. To mjesto značilo bi nastavak puta u Europskoj ligi.

U ranom terminu u utorak odigrana je i utakmica u Moskvi, gdje je RB Salzburg u skupini A s 3:1 slavio protiv domaćeg Lokomotiva.




Glavni junak gostiju bio je dvostruki strijelac Mergim Berisha (28′, 41′), a zabio je i Karim Adeyemi (81′). Za Lokomotiv se na semafor upisao Anton Miranchuk (79′, penal).

Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta s kapetanskom vrpcom domaćeg Lokomotiva, a bivši Vatreni u svojoj punoj minutaži nije reagirao dobro kod prva dva gola austrijskog kluba. U dresu gostiju iz Salzburga je od 69. minute na terenu bio hrvatski veznjak i mladi reprezentativac Luka Sučić.

RB Salzburg je ovom pobjedom pretekao Moskovljane i stigao je na treće mjesto u skupini A, s bodom zaostatka za Atletico Madridom u borbi za prolazak u idući krug. Lokomotiv je na posljednjem mjestu s dva boda zaostatka za drugoplasiranim Madriđanima.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.