AP Photo/Kamran Jebreili/Guliver Image

‘SVE SMO POKUŠALI, ALI GA NE PUŠTAJU U DRŽAVU’! Đokoviću rampa, a sve samo zbog jednog razloga

Autor: Vjekoslav Paun

Novak Đoković je pokušao, ali naišao je na rampu. Doduše, neće previše žaliti, jer je osvojio Australian Open i Grand Slam turniri su jedino što ga zanima do kraja karijere…

Nakon velikih skandala u 2022. godini gdje je propustio Australian Open (na kraju i deportiran) i US Open, sada mu se ipak otvaraju vrata. Ali ne i za turnire u Indian Wellsu i Miamiju.

Amerikanci ne odustaju od mjera, tko god od stranaca želi na njihovo tlo, mora se cijepiti, a Đokovićevi stavovi svima su poznati. Srpski tenisač zatražio je izuzeće, ali ministarstvo domovinske sigurnosti ga je odbilo pa se povukao s Indian Wellsa.

Američki predsjednik ga nije pustio

Postojala je tanka nada da će ipak nastupiti u Miamiju, opet je tražio specijalno izuzeće, s nadom da će se tamošnje vlasti predomisliti. Guverner Floride Ron DeSantis pokušao je ishoditi dozvolu kod predsjednika SAD-a Joea Bidena, no ni to nije urodilo plodom.

Srpski tenisač povukao se i s turnira u Miamiju koji počinje 21. ožujka, što je potvrdio direktor James Blake.

AP Photo/Kamran Jebreili/Guliver Image

“Pokušali smo sve da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da uđe sa izuzećem, ali to se nije dogodilo. Očigledno je da smo jedan od najvećih turnira i da bismo voljeli da na njemu imamo sve najbolje igrače svijeta. Napravili smo što se moglo. Pokušavali smo razgovarati s državnim predstavnicima vladom, ali ta odluka nije bila u našim rukama”, kazao je Blake.

Đoković će tako drugu godinu zaredom propustiti Indian Wells i Miami, ali bi mogao zaigrati na US Openu u rujnu. Naime, SAD bi u svibnju mogao povući zabranu ulaska necijepljenima, a to znači da će i on konačno steći pravo ulaska na njihovo tlo.




A svi znaju koliko su mu Grand Slamovi bitni, pogotovo nakon što se s osvojenim Australian Openom izjednačio s Rafaelom Nadalom s 22 titule na vječnoj listi. Kako god, ove godine čeka nas paklena borba za titulu najvećeg.

Foto: GuliverImage

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.