(VIDEO) SUZE ZLATKA KRANJČARA U BERLINU VJEČNO U SJEĆANJU: ‘Radosnice su ukras svijeta’, rekao je slavni književnik

Autor: Andrija Kačić Karlin

Suze radosnice ukras su svijeta, davno je rekao jedan književnik nadaleko poznat po tome što je došao po Nobelovu nagradu za književnost u bermudama.

Suze koje su od sreće potekle niz obraze Zlatku Kranjčaru na blagdan Svetog Ante, 13. lipnja 2006. godine u Berlinu na Olimpijskom stadionu, prigodom intoniranja hrvatske himne uoči ogleda s Brazilom –  na elegantan način dočarava duh čovjeka koji nas je svojim odlaskom ostavio zatečenima.

Nakon te utakmice protiv Brazila opisao je Kranjčar svoje osjećaje tog trenutka kada su mu zaiskrile suze, a milijarde gledatelja na televiziji vidjeli njegove osjećaje…

“Pa kako ne bi proradile emocije, ne znam kome nisu. Igraju Hrvatska i Brazil pred 72.000 ljudi i milijardama uz TV, na svjetskom ste prvenstvu, svira naša himna… I da, i sin vam igra, to je najvažnije, ima li što ljepše”?

Da, to je bio onaj nepatvoreni Zlatko Kranjčar Cico koji će nam ostati u upečatljivom sjećanju zbog mnogih trenutaka, između ostalog i zbog ovoga kada je iskrenošću osvojio cijeli svijet.

Danas smo se oprostili od Cice Kranjčara, isto sa suzama u očima, kada su nam krenule sjetili smo se njega na taj blagdan Svetog Ante prije utakmice s Brazilom. Oh, kako smo svi sretni bili onda, baš kao što smo danas tužni. Dva intenziteta, tuge i veselja spojili su se u nama, pomiješali su se osjećaji i sjećanja.

Ne, nama nisu lile suze radosnice, no dok su padale nismo mogli suzdržati osmijeh. Jer smo se sjećali Cicinog osmijeha!




Ostavio nam ga je u naslijeđe, često nam je govorio – “Osmijeh je besplatan, darujte ga često”!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.