STUP SRAMA: Maksimirski stadion izazvao gađenje i podsmjeh talijanskih novinara!

Autor: Dnevno

Talijanska Atalanta doputovala je na susret s Dinamom u Zagreb na prvo kolo Lige prvaka. Kao što već znamo Atlalanta je izgubila 4-0, a da stvar po novinare ovog kluba bude još gora, oni su se stadionu hrvatskog prvaka smijali i čudili u prijenosu pred utakmicu.

Sve je počelo tako što je konferencija za novinare trenera Atalante Gian Piero Gasperini kasnila, pa su se talijanski novinari počeli osvrtati oko sebe u potrazi za nečim o čemu mogu razgovarati dok se strateg ne pojavi. Dvadesetak njih počelo se podsmjehivati činjenici da je Maksimir otvoren i bez krova. Čudom su se Talijani čudili kako je UEFA dozvolila da se na takvom stadionu igra. O stadionu nisu prestali govoriti ni kada je prijenos uživo počeo.

Evo, ovo je stadion na kojem će Atalanta igrati protiv Dinama. Kao što možete vidjeti, ovdje nema krova i stadion je potpuno otvoren. Sve četiri tribine su potpuno različitog dizajna, a jedini dio koji ima krov je novinarska loža, ako se ona može nazvati svečanom ložom, primijetili su talijanski novinari.

Nisu se tu zaustavili, pa su se čudili tome koliko je Maksimir ružan i star.

Nevjerojatno, ali ovo bi trebao biti stadion koji prima 66.000 gledatelja. Ne želim ni pomišljati kako bi to izgledalo. Maksimir je veoma star, nekoliko puta je obnavljan i izgleda stvarno užasno. Najbolje stvar oko ovog terena je ta što Hrvatska reprezentacija, viceprvaci svijeta, igra na njemu,  dodali su Talijani.

Nije ovo prvi put da se čelnicima Dinama to događa. Najzgroženiji su bili predstavnici HSV-a tijekom Kupa UEFA 2007. kada se nisi mogli suzdržati od smijeha tijekom obilaska stadiona. Ništa drugačije nije bilo ni s čelnicima Benfice koji su gostovali prošle godine.

Dok se rukovodeći hrvatskog predstavnika blamiraju tijekom svojih europskih domaćinstava, Atalanta to želi izbjeći tako što gradi novi stadion, a do tada će joj domaći teren biti veličanstveni San Siro.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.