Screenshot: Twitter/Luka Modrić

STRUČNJAK ZA TERORISTE ŠTITI MODRIĆA: Iskustvo mu je bogato, prethodnik pamti jednu prijetnju…

Autor: I.K.

Real Madrid je jučer navečer u španjolskom prvenstvu kod kuće s 4:1 slavio protiv Valencije, a utakmica u kojoj je do 70. minute u akciji bio Luka Modrić bila je i posljednja koju je kao prvi čovjek Realovog osiguranja imao Julio Cendal, poslije 24 godine na tom poslu.

Cendal se oprostio od madridskog klupskog velikana, a glavnu riječ u brizi o sigurnosti Modrića i ostatka momčadi preuzima Jose Antonio Mellado, čovjek s bogatim iskustvom.

Mellado je prijevremeno otišao u mirovinu u španjolskoj Civilnoj gardi, na poslu na kojem se bavio sigurnosnim pitanjima. Bio je na čelu odjela za međunarodnu suradnju, što ga je dovodilo do vođenja brige i o potencijalnim prijetnjama.

Teroristi i organizirani kriminal

Između ostalog, novi Realov šef osiguranja je na dnevnom redu imao teme poput potencijalnih terorističkih udara i organiziranog kriminala, a s obzirom na to, posao u Realu trebao bi mu biti manje stresan.

No, i tu zna biti opasnih situacija, što je pokazalo iskustvo Melladovog prethodnika.

Pamti se prijetnja bombom

Dok je Julio Cendal bio na poslu od kojeg se oprostio, pamti se situacija sredinom 2000-ih, kada se doznalo za bombašku prijetnju u Realovom ligaškom susretu s Real Sociedadom na Santiago Bernabeuu. Dosadašnji šef osiguranja je sa svojom ekipom tada morao provesti evakuaciju stadiona, provodeći sve mjere opreza nakon prijetnje koja je ostala samo na lažnoj uzbuni.

Za sve što je Cendal napravio u klubu u gotovo četvrt stoljeća dugoj vrijednosti, Real ga je nagradio dresom s brojem 10 i njegovim imenom na oproštaju, a sada se posla prima novi čovjek na njegovom dosadašnjoj dužnosti.







Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.