STRUČNJAK OBJASNIO: ‘Dinamo je jedna od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj koja mjeri prihod u stotinama milijuna kuna’

Autor: Josip Valjan - Harambašić

Milan Horvat je iskusni poduzetnik, CEO i konzultant s bogatim iskustvom u financijskoj industriji i investicijskom bankarstvu.

“Posluje na tržištu kapitala posljednjih 30 godina te je također aktivan na tržištu digitalne imovine. Posjeduje vještine u poslovnoj strategiji, planiranju, Business Strategy & Planning, R&A, trgovanju vrijednosnim papirima i kriptovalutama, upravljanju portfeljem i imovinom, spajanjima i preuzimanjima, IPO, STO & ICO”, u kratkim crticama objašnjava portal “Poslovna učinkovitost”, dubinu i smjer kretanja ovog “čovjeka od zanata”.

Sam CV gospodina Horvata za nas i ne bi bio toliko zanimljiv, da nije potvrda kompetentnosti gospodina u području kojim se bavi. U svome je osvrtu kao primjer uspješnog poslovanja, Milan Horvat odabrao GNK Dinamo, čija se godišnja zarada kako navodi, mjeri u stotinama milijuna kuna. Status prenosimo u cijelosti.

“Zagrebački GNK Dinamo, jedna je od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj čiji se godišnji prihod mjeri u stotinama milijuna kuna. Samo ovogodišnjim ulaskom u Ligu prvaka, koja je s budžetom od 2,06 milijardi € bogatija nego ikada dosad, Dinamo je već inkasirao gotovo 25 milijuna € za sebe te po 3 milijuna kuna za svaki od 9 klubova u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Ukupno će to biti i preko 50 milijuna € jer će još zaraditi na pravima prijenosa utakmica te trgovini igračima, kojima će porasti vrijednost. Trenutačno, prema Transfermarktu, Dinamova momčad vrijedi 74 milijuna €, odnosno prosječno 2,64 milijuna po igraču, a najvredniji igrač je Dani Olmo s 15 milijuna €. Znamo da su od 2011. do danas prosječne cijene otišle gore 181%, a gledano od 2012. do danas čak 260%. Nogomet je savršeni i ogledni primjer kako funkcioniramo u RH i kakav potencijal imamo, ali ga ne možemo realizirati jer naša infrastruktura za poslovanje (liga) nije kompatibilna s modernim i razvijenim strukturama u EU i svijetu. Kratko rečeno tek kad naši radnici ili kompanije odu iz domovine onda mogu postići svoj maksimum. Vice prvaci svijeta u nogometu smo postali upravo zahvaljujući tome, naime gotovo svi igrači te reprezentaciji su zvjezde u stranim klubovima. Srećom je taj sportski proizvod globalan, a ne lokalan”, napisao je Horvat.

Autor:Josip Valjan - Harambašić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.