FOTO: Twitter

ŠTO DALJE? Miočić na stolu ima tri opcije za spektakl

Autor: Mario Lacković

Stipe Miočić vratio je pojas prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo. Borba koja je u najmanju ruku bila spektakularna otvorila je pitanja za daljnji nastavak borbi našeg vatrogasca. A ponude na stolu su i više nego spektakularne.

Miočić je izjavio kako je vrijeme da se dobro odmori te da će onda donijeti odluku o nastavku karijere. U krugovima MMA smatraju kako Miočić ima tri opcije. Prva je ponovni revanš sa Cormierom. To bi značilo da bi ovaj dvoboj dobio svoju trilogiju, te bi se tada odlučilo koji je od ova dva borca bolji u oktogonu. Druga opcija je da na mjesto izazivača dolazi Francis Ngannou kojega je Miočić već jednom porazio. On j eodmah nakon borbe čestitao obojici te otvoreno izazvao Stipu na meč. Vjerujemo kako je i Ngannou poprilično napredovao od zadnje borbe s Miočićem.

Treća opcija je ona najbolja , a to je borba sa Jon Jonesom. Neprikosnoveni prvak Light Heavyweight kategorije i čovjek kojega smatraju najdominantnijim borcem u UFC-u također bi mogao biti njegov protivnik. Za tako nešto bi se vjerojatno Cormier morao umiroviti kako bi nestale opcije revanša njega s Miočićem/Jonesom te da Jones ode u tešku kategoriju, za što dosad nije bio zagrijan. “Ljudi me žele vidjeti u teškoj kategoriji kako bih konačno izgubio ili bio blizu poraza. Kad imate talentiranog manjeg borca protiv talentiranog većeg borca, svi znate tko je favorit”, komentirao je nedavno Jones koji je neporažen u posljednjih deset godina.

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.