fbpx
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

ŠTIMAC OPET ŽESTOKO UDARIO PO HAJDUKU! Ponudio i rješenje, to bi itekako moglo odjeknuti

Autor: Matija Majdak

Igor Štimac prije nešto manje od tjedan dana podigao je dosta bure ponoćnim statusom u kojem je podržao peticiju ‘Bit će Bili što su bili’ koja je od Grada Splita traži prodaju dionica kluba privatnom vlasniku, kao i oduzmanje upravljačkih ovlasti udrugi Naš Hajduk.

“Počela je akcija potpisivanja peticije i kada sam to vidio, onda sam odlučio dati podršku tom činu. Da se reakcijom, koja je nužna, od Gradskog vijeća Grada Splita konačno preuzme odgovornost oko upravljanja klubom na pravi način. Jer sve što se događa posljednjih osam godina, događa se uz niz zakonskih propusta, kršenja zakona i neodgovornog ponašanja”, za Novi list rekao je Štimac pa nastavio:

“Svi se trebamo sramiti posljednjih godina što smo hajdukovci. Hajduk je i u prošlosti nekada imao teških poraza, ali to je sada postalo kontinuitet i svakodnevica. A upravo ta grupa vođa i ideologa, koji danas na indirektan način upravljaju Hajdukom, bili su ti koji su tjerali uprave iz kluba pod imperativom rezultata i nekakvih drugih njihovih opravdanja da bi se ljude micalo s upravljačkih pozicija u klubu. A danas sebi dozvoljavaju ovakvo diskriminirajuće ponašanje prema ostatku nogometne Hrvatske. Ratuju sa svima. To je jedna destruktivna atmosfera u kojoj sebi daju za pravo da svima sole pamet, da drže predavanja, a na vlastitom primjeru su pokazali kako nemaju veze s nogometom, s upravljanjem jednim tako ozbiljnim klubom niti išta znaju o tome.”

Hajduk djeluje kao brod bez kormilara.

“Tako i jest, tako je i potvrđena stvar da nema nitko odgovoran. Stvari i jesu tako postavljene jer javnost u okruženju ovog splitskog kluba jako dobro zna da sve direktive i predsjednici, koji su izabrani kao od strane Nadzornog odbora ili putem nekakvih natječaja, mogu biti izabrani jedino ako će slušati one koji vode ‘Naš Hajduk’, koji na kraju nije odgovoran i pere ruke od onoga što se događa u klubu.”

Štimac nudi rješenje na koga bi se Hajduk trebao ugledati.

“Izlaz je sasvim jasan, svima u Hrvatskoj je više nego jasan. Taj izlaz je dokazani i potvrđeni upravljački model u Rijeci i u Osijeku. To su dva kluba s privatnim kapitalom, s uređenom upravljačkom strukturom, ali i s odgovornošću prema funkcijama, oni su napravili iznimne pomake u proteklom razdoblju ili desetljeću. Neću govoriti o Dinamu, koji ima drugačiju upravljačku strukturu, ali ovo su dva privatna kluba gdje se zna tko je gazda, tko je odgovoran, tko investira u klub i na koji način klub djeluje. Prema tome, to je jasan pokazatelj kojim putem treba ići.”
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.