Srpski mediji uz ‘Luka, Srbine’ objavili OVU fotografiju! Ni Monthy Python ne bi izmislio bolje

Autor: Gordan Ivan Šojat

Kad se bolje razmisli, postaje jasno otkud nekim našim istočnim susjedima tolika želja za svim onim što je hrvatsko.

Eklatantan primjer je posrbljivanje Luke Modrića, jer kao, nebitno što je čovjek dugogodišnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije. E da! Nogometne ili kako bi nam ti dragi naši susjedi rekli ‘fudbalske’.

A nema onog što taj Srbin više voli nego ‘fudbal’. Dobro, možda malo ponekad kafica, rakijica i prasence ali fudbal  -to je bre svetinja’!

I dobro gdje su oni u ‘fudbalu’? Nigdje! Možda su bolji od Slovenaca i Makedonaca ali na ljestvici uspješnosti FIFA-e reprezentacija Hrvatska je 4., a Srbija? Gdje ste ono? A, 29-ti! Ma bravo –  ušli ste u 30 reprezentacija a igrate najbolji ‘fudbal’ u svemiru!

I rado bi oni sada imali Luku da im vodi reprezentaciju, onu njihovu imaginarnu velikosrpsku, ali –  ne može.

Kad ne možeš imati ono što želiš, što ćeš napraviti? A, da! Mogao bi to uništiti! Jer, ‘ako nemam ja, ne smije nitko drugi!’

Tako su se ti Srbi postavili 90-e i tako se postavljaju dan danas. Relativiziraju činjenice i izvlače iz konteksta istine koje nikada nisu imale veze s istima. Ponekad se zapitam kolika je ta koprena na njihovim očima.
screenshot
Izvor: Screenshoot Kurir.rs
screenshoot

Srpski mediji, osim što ignoriraju činjenicu da je Lukina majka sa svojim suprugom i malodobnim djetetom izbjegla iz svog doma zbog srpske agresije, još traže dokaze od povjesničara o egzaktnom načinu ubojstva Lukina djeda! Znači nije dovoljno što je čovjek ubijen dok je ostao živjeti u tzv. Krajini pod okupacijom, nego su, po Srbima, specijalci DNR Konga napravili desant na njega!

Tijekom okupacije Hrvatske više od 90% nesrpskog življa je istjerano iz svojih domova, mahom staraca, koje su ponajprije iz dalmatinskog zaleđa autobusima prevozili do hrvatskih položaja. Među tim ljudima nije bilo Lukinog djeda jer je ubijen! I zar to nije dovoljno? Treba li više?

Ulaziti u odnose obitelji, zbog čega netko ne priča s nekim, je zaista malograđanski! Ratni vihor je razdvojio puno obitelji i tako je jedan dio Lukine otišao tamo gdje mu je bolje. Zaista, čisto sumnjamo kako bi Lukini rođaci odbili njegov poziv ili posjet. Ipak, Luka je svjetski celebrity, najbolji nogometaš svijeta, igrač Real Madrida i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.
Ono pak, što najviše zabavlja je činjenica kako na naslovnici sportskih novina u Srbiji imaju veliku fotografiju omraženog Luke u dresu reprezentacije s vapajem “Luka, Srbine” – niti Monthy Python ne bi izmislio bolje.

NEĆETE VJEROVATI ŠTO SRBI PIŠU O LUKI! Naravno oni imaju svoju verziju

Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.