Foto: Ante Cizmic/CROPIX

SRPSKI MEDIJI: ‘ŠOK ZA HRVATE, POLJUD SU UTIŠALI’! Veliki bijes navijača: ‘Ne bi ni svojem tati dao’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatska će u drugoj utakmici kvalifikacija za Euro kojem je dogodine domaćin Njemačka morati izvlačiti kestenje iz vatre jer je takvu situaciju donio samo bod u jučerašnjem nastupu protiv Walesa na Poljudu, na kraju dvoboja iz kojeg se moralo izvući više. Gosti su slavili nakon kasnog izjednačenja, a sutra na red dolazi put u Tursku, u Bursu, s usmjerenim mislima na susret s domaćom reprezentacijom u utorak.

Vatreni će trebati pokazati više mirnoće kada se otvaraju prilike za realizaciju ili za dolazak do čiste šanse, čega je protiv Velšana dosta nedostajalo. U reakcijama koje su nakon toga stigle, bod je imao odjek i izvan hrvatskih granica, s iznenađenjem koje su u svojim osvrtima na utakmicu približili i portali u Srbiji.

“Šok za Hrvate u 93. minuti! Velšani utišali Poljud u posljednjim trenucima”, piše Sportal, sportska stranica Blica, a tu je bio i opis kako su stvari stajale na terenu.

‘Ne pobjeđuje uvijek bolji’

“Sve je išlo prema tome da Hrvatska ostvari laganu pobjedu na startu ovog kvalifikacijskog ciklusa. Andrej Kramarić je u 28. minuti postigao pogodak kojim je Hrvatska došla do prednosti. Nisu željeli Vatreni previše srljati nakon ovog gola, već su se više fokusirali na obranu svoje mreže”, piše Sportal.

“Međutim, Nathan Broadhead je pogodio u posljednjem napadu utakmice i donio je zlata vrijedan bod Walesu. Ovo je klasičan dokaz da u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji. Hrvati su konstantno imali inicijativu i sve je bilo pod njihovom kontrolom. Imali su 19 pokušaja naspram samo četiri velških  nogometaša”, dodaje srpska sportska stranica, spominjući i pogođenu gredu Ivana Perišića u 82. minuti, što je moglo sve promijeniti.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Slične dojmove približili su i drugi, a Telegraf se dotaknuo i riječi Zlatka Dalića neposredno nakon utakmice, s isticanjem koliko je teško pao primljeni gol dok je Hrvatska već bila pred pobjedom.

“Baš šok, ali to je tako u životu. Nekad dobiješ, nekad izgubiš. Mogli smo dati drugi gol, trebali smo sve riješiti u 90 minuta. Nismo zabili i onda smo čuvali rezultat. Primili smo taj šokantan gol iz jedine opasne akcije, nakon prekida. Znali smo za to i spremali smo se, ali se nismo obranili. Izgubili smo dva boda, idemo dalje”, prenio je srpski portal reakciju hrvatskog izbornika.




Reagirali i navijači

Večer koja nije završena sretno za Vatrene komentirali su i navijači u svojim reakcijama na Facebooku, ispod objave Hrvatskog nogometnog saveza nakon završetka utakmice. Dosta reakcija pritom je bilo usmjereno na potez Andreja Kramarića pri kraju prvog poluvremena, kada je pucao malo izvan kaznenog prostora umjesto da proslijedi loptu prema Ivanu Perišiću koji je bio s puno prostora na svojoj lijevoj strani.

Perišić je zbog toga Kramariću opsovao u ljutnji, a kako je sporna akcija išla, pogledajte – ovdje.

Među reakcijama na Facebooku, mnoge su ‘oprale’ jedinog hrvatskog strijelca protiv Velšana zbog sebičnosti koju je pokazao.




“Ne daje Kramarić ćaći svom”, bio je jedan od komentara. Drugi je zazvao razgovor kako bi se ovakve stvari ubuduće izbjegle. “‘Perija’ i ‘Krama’ bi trebali sjesti i riješiti neke stvari, ničiji ego ne bi smio biti iznad Hrvatske”, stajalo je u tom navijačkom mišljenju.

Jedan komentar prozvao je Kramarića bez puno ustezanja, a bila je tu i reakcija na atmosferu na Poljudu koju su igrači hvalili.

“Nemamo pravog špice, ‘kilera’, to nam je jako neophodno. Kramarić je bio bezobrazan u situaciji kada je Perišić trebao ići sam na golmana. Sve u svemu, moralo je bolje, i igra i rezultat i navijanje, 2000 Velšana glasnije od 31.000 naših”, bio je taj navijački pogled nakon večeri koja za Vatrene nije završila sretno.

Iz hrvatskog kuta gledanja, tu je nada da u Bursi neće biti razloga za psovke na terenu i za kritike koje dolaze nakon utakmice, kao što je to bilo nakon remija protiv Walesa.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.