Speed Media/Icon Sportswire/Guliver Image

SRPSKI MEDIJI: ‘HRVATI KONAČNO DOBIVAJU SVOJE ZBOG USTAŠA!’: ‘Neviđeni skandal nije mogao proći nezapaženo, izbacuju ih!’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Lijepa priča Sydney Uniteda 58, kluba hrvatskih navijača u Australiji, imala je i ružan nastavak zbog incidenta i kazne poslije finalne utakmice tamošnjeg kupa protiv favoriziranog Macarthura, koji je slavio s 2:0. Odjeknuli su uzvici među kojima se čulo i ‘za dom spremni’, bilo je i uzdignutih ruku u znak pozdrava, a nakon što je jedan navijač poslije svega dobio doživotnu zabranu ulaska na stadion, ono što se dogodilo dobilo je odjek i u srpskim medijima.

Portal Kurir, tako, piše u reakciji australskih vlasti, opisujući što se dogodilo. ‘Pljušte kazne zbog naci pozdrava, Hrvat izbačen doživotno sa stadiona: Australci se počeli obračunavati s ustaštvom!’, stoji u naslovu, s dodatkom da je čovjeka o kojem se piše kazna pogodila zbog salutiranja desnicom. Kurir dodaje i da se moglo čuti uzvikivanje ‘za dom spremni’.

Stigli i brojni komentari

Priča iz Australije imala je i puno reakcija na tekst objavljen na B92. Ondje je u komentarima potaknuta rasprava o ustašama, četnicima i događajima iz Drugog svjetskog rata, a ima i opisa sadašnjeg stanja, s prozivanjem dijela komentara čitatelja na potez kažnjenog navijača kluba hrvatskih iseljenika u Australiji.

‘Dobio je što je zaslužio i što je tražio’, piše u jednoj reakciji na zbivanja u finalu australskog kupa.




Kaznu u Australiji približio i BBC

Reakcije na kaznu za navijača nakon finala stigle su i drugdje. Među ostalima, ovaj slučaj približio je i BBC, donoseći da je stigla doživotna zabrana ulaska na stadion zbog poteza koji Australski nogometni savez nije mogao tolerirati, kako stoji u objašnjenju odluke.

Ukratko se opisuje i put kluba iz Sydneyja koji je ranije u svojem imenu imao i dodatak Croatia, a dodaje se da bi kazni moglo biti i još s obzirom na to da se istraga nastavlja.

Foto:screesnhottwiter




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.